E-könyv

Megjelent: 2014. november 17. | Szerző: Varga Tamás

Még csak most jön a java – jelentősen fog növekedni az e-könyv piac

Olvasd az eszközödön!

A Strategy Analytics elemzőcég új jelentésében szereplő előrejelzések szerint a globális e-könyv piac bevétele több mint a duplájára fog nőni 2013 és 2020 között, hétmilliárd dollárról 16,7 milliárd dollárra. Az elemzés ezt a drámai növekedést az e-könyv előfizetési oldalaknak és a fejlődő piacoknak (például Kína) a számlájára írja.

2013-ban a népesség kevesebb mint 10%-a olvasott e-könyvet de a jelenlegi trendek alapján 2020-ra ez a szám 25% lesz. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a fogyasztók az e-könyv olvasók és asztali számítógépek helyett inkább okostelefonok és táblagépeken fognak olvasni.

Web Shi, a Strategy Analytics alternatív média stratégiák részlegének egyik elemzője szerint  jelentős lökést adhat az e-könyv piacnak az előfizetés alapú szolgáltatások elindulása, mint például az Amazon Unlimited. Ezek hasonló üzleti modellt nyújtanak a vásárlóknak mint a Spotify zene- vagy a Netflix a filmiparban. A szerzőt idézve:  „Várakozásaink szerint az előfizetési szolgáltatások több lehetőséget fognak kapni az évtized második felében, és 2020-ban a teljes piac közel felét fogják kitenni.”

Forrás: GoodEReader

Fejléckép forrása: tribehut / Foter / CC BY-SA

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑