Merítés Kivonul az Uber Magyarországról, előrendelhető a GPD WIN

Megjelent: 2016. július 17. | Szerző: Varga Tamás

0

Kivonul az Uber Magyarországról, előrendelhető a GPD WIN

Olvasd az eszközödön!

Hosszas betegség után elhunyt Esterházy Péter, kivonul az Uber Magyarországról, megújult a MaNDA adatbázisa, és előrendelhető a GPD WIN mini laptop.

Elhunyt Esterházy Péter

Az elmúlt hét legfontosabb és egyben legszomorúbb irodalmi híre, hogy 2016. július 14-én elhunyt hazánk egyik legnagyobb kortárs szépirodalmi szerzője, Esterházy Péter. Gyakorlatilag az összes magyarországi és több külföldi nyomtatott és digitális médium megemlékezik a kiváló íróról, köztük a Könyves Blog is, mi pedig elektronikusan elérhető műveinek listájával búcsúzunk Esterházy Pétertől. (link)

Kivonul az Uber Magyarországról

Számos hazai portál, köztük az Index is beszámolt róla, hogy július 24-én felfüggeszti magyarországi szolgáltatását a közösségi személyszállítással foglalkozó Uber. A kivonulás fő okaiként a cég ügyvezetője azt jelölte meg, hogy nem tudtak megfelelni a júniusban elfogadott törvény előírásainak, és nem kívánták kitenni az Uber alkalmazottakat az ebben foglalt elég szigorú büntetéseknek. A vállalat döntésével mintegy 1200 sofőr veszítette el munkáját, akikért azonban már több itthoni vállalkozás is jelentkezett. (link)

Előrendelhető a GPD Win

Különleges kütyü vált előrendelhetővé az olyan nagyobb, elsősorban kínai informatikai termékeket forgalmazó webáruházakban, mint amilyen a Geekbuying vagy a GearBest. A GPD Win nevű eszközt elsősorban hordozható játékkonzolként reklámozza a gyártó, de valójában jóval több mindenre használható. Az Intel Cherry Trail processzorral felszerelt és 4 GB RAM és 64 GB (bővíthető) tárhellyel rendelkező eszköz Windows 10 operációs rendszert futtat. Az 5,5 hüvelykes kijelző HD felbontású, és rendelkezik teljes kiosztású QWERTY billentyűzettel is, és kihajtható kialakításának köszönhetően tekinthető akár mini notebooknak is. Az első készülékek kiszállítása szeptemberben várható. (link)

Megújult a MaNDA adatbázisa

A Prím Online oldalán olvastuk a hírt: megújult a Magyar Nemzeti Digitális Archívum. A frissítéssel immár 350 ezer dokumentum hívható le és kereshető a weblapon, amelyet elsősorban közgyűjteményi és civil szervezetek töltenek fel folyamatosan új adatokkal. A digitalizált kulturális tartalmak keresése és böngészése mellett a MaNDA adatbázis tételeiből összeállított, hetente bővülő tematikus virtuális kiállításokat is megtekinthetnek az érdeklődők. (link)

 

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑