Merítés Epaper Business Card

Megjelent: 2016. szeptember 5. | Szerző: Varga Tamás

0

Kutatás a gyerekek internetezési szokásairól, e-ink névjegykártya

Olvasd az eszközödön!

E-ink kijelzős névjegykártya, hogyan interneteznek a gyerekek, és megszűnik a Readability szolgáltatás.

Névjegykártya e-papírból

Az e-ink technológiát leginkább az e-könyv-olvasók megjelenítőből ismerhetjük, de ezek mellett még számos egyéb felhasználási lehetőségei is vannak ennek az alacsony fogyasztású kijelző technológiának. A The Digital Reader oldalán például egy olyan névjegykártyát mutatnak be, amit készítője egy 2 hüvelykes 200×96 felbontású e-ink kijelzővel látott el. Így igen különleges módon adhatja meg valaki az elérhetőségeit, igaz az egyediségnek ára van, mivel az így készített névjegykártyáknak csak az anyagköltsége 35 dollár (közel tízezer forint) darabonként. A névjegykártya elkészítéséről részletes leírást olvashatunk Paul Schown, az alkotó oldalán (link)
Epaper_card_gif
Forrás: Paul’s Projects

Így viselkednek a gyerekek az interneten

A Technokrata közölt egy összefoglalót a Kaspersky Lab és az Iconkids & Youth nemzetközi kutatóintézet felméréséről, amelyben a 8 és 16 év közötti gyerekek internetezési szokásait vizsgálták. Az eredmények azt mutatják, hogy a fiúk és a lányok nem egyformán használják az internetet, így különbözőképpen is kell őket védeni az esetleges veszélyektől. A fiúk elsősorban tartalomfogyasztásra és szórakozásra használják a világhálót, így náluk szűrőprogramokat érdemes telepíteni az eszközökre. A lányoknál pedig inkább a közösségi oldalakon való kommunikáció van előtérben, ezért náluk arra kell leginkább figyelni, hogy kik is az ismerőseik és hogy milyen adatokat osztanak meg velük. (link)

Bemutatták a 3Doodler Pro-t

Az Indexen jelent meg a hír hogy a berlini IFA kiállításon bemutatták a népszerű 3D-s nyomtató-toll a 3Doodler új, Pro verzióját. Az új modellel már nem csak műanyagok felhasználásával rajzolhatunk térben, hanem akár réz és fa nyomtatására is alkalmassá tették. Ennek eléréséhez  egyebek mellett a hevítési hőmérséklet és a kitolási sebesség is állítható a tollon.  A Pro változat viszont értelemszerűen drágább lesz mint a hagyományos, a boltokban 250 euró körüli áron lesz kapható. (link)

Megszűnik a Readability

A Good E-Reader oldalán olvastuk a szomorú hírt, hogy végleg leáll a Readability szolgáltatás. Korábban már bővebben írtunk erről az online alkalmazásról a „Később olvasom” szolgáltatásokat bemutató cikkünkben, és ott igen jó véleménnyel voltunk róla. A Readability szeptember 30-án végleg befejezi a működést, így addig a felhasználóknak érdemes lementeni a rajta található cikkek listáját, és áttenni azt egy másik hasonló szolgáltatásba. (link)

Fejléckép forrása: Paul’s Projects

 

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑