Merítés Lefagyasztja a Windows 10-et a Kindle és tanácsok laptop vásárlására

Megjelent: 2016. augusztus 28. | Szerző: Varga Tamás

0

Lefagyasztja a Windows 10-et a Kindle és tanácsok laptop vásárlására

Olvasd az eszközödön!

Súlyos hibákkal terhelt a Windows 10 éves frissítése, 500 eurót kapnak az olasz fiatalok kultúrára, és tanácsok laptop vásárlására diákoknak.

Lefagyasztja a Windows 10-et a Kindle

A Windows 10 éves frissítése ugyan sok hibát kijavított a Microsoft legújabb operációs rendszerében, de emellett számos újat is hozott. A Origo számolt be róla hogy az egyik legkomolyabb, e-könyv olvasókat érintő hiba az, hogy a Kindle Voyage és Paperwhite készülékek egész egyszerűen lefagyasztják a frissített Windows-t, ha USB-n keresztül csatlakoztatják hozzá.  A hibára még nincs hivatalos javítás, és arról sincs információ, hogy mikor lesz. A legtöbb felhasználónál (de nem mindenkinél) bevált megoldás az, ha még a számítógép bekapcsolása előtt csatlakoztatjuk a Kindle készüléket. (link)

500 eurót kapnak az olasz fiatalok kultúrára

Az angol Independent oldalán olvastuk, hogy az olasz kormány ötszáz eurót ad minden 18. életévét betöltő olaszországi fiatalnak, amit különböző kulturális eseményekre (mint például színház- és koncertjegyek, múzeumi belépők) és könyvekre költhetnek. A kormányzat célja ezzel a fiatalok radikalizálódásának megakadályozása és így a terrorizmus visszaszorítása. Emellett ez a „költőpénz” minden bizonnyal jótékony hatással lesz az olvasási kedvre és az általános műveltségre is az országban, hiszen több mint félmillió frissen nagykorúvá vált olasz állampolgár jogosult a felhasználására. (link)

Így kell laptopot választani a tanuláshoz

Hamarosan kezdődik az iskola, és a tanulásban nagy segítséget nyújthat egy laptop a diákoknak. Ennek kiválasztásában segíthet az Index cikke, amelyben több szempontot vizsgálva kaphatunk tanácsokat a megfelelő eszköz beszerzéséhez.  Nem csak a kialakítás (mint a méret, súly és forma) és hardveres specifikáció (például RAM, processzor, akkumulátor és kijelző) eldöntéséhez kapunk segítséget, de a cikk kitér a megfelelő operációs rendszer kiválasztásának fontosságára is. (link)

Egy kütyü, ami a szélvédőre írja az sms-t

Különleges kütyüről jelent meg egy bemutató a Kreatív oldalán, amely a sofőröknek nyújthat nagy segítséget. Vezetés közben használni a telefonunkat (legyen az bár okos vagy hagyományos kialakítású) nem csak szabálysértés, de rendkívül balesetveszélyes is hiszen elvonja a figyelmünket. Azonban a Hudly nevű találmány (amelynek jelenleg is fut a Kickstarter kampánya) segítségével okostelefonunk kijelzőjét a szélvédőre is kivetíthetjük, így anélkül férhetünk hozzá a szolgáltatásihoz hogy le kéne vennünk szemünket  az útról. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑