Merítés hackcheck

Megjelent: 2017. január 29. | Szerző: Varga Tamás

0

Meghackelt szálloda és változtat a stratégiáján az Amazon

Kiegyezésre törekszik az Amazon az EU-val, meghackelt szálloda, ellenőrizzük jelszavainkat és leginkább olvasásra használjuk a mobilunkat.

Ki akar bújni az Amazon az antitröszt-bírság alól

A hsws.hu oldalán jelent meg egy cikk az Európai Bizottság által az amazon ellen indított előkészítő antitröszt-vizsgálatáról. Mint ismert, az Amazon jelenleg a legnagyobb – csaknem monopolhelyzetben lévő – európai e-könyv beszállító, ezért az EU vizsgálatot indított hogy a cég nem él-e vissza a helyzetével. Hogy megelőlegezze az esetleges bírságot (amely a cég éves árbevételének akár 10%-át is elérheti), az Amazon úgy döntött hogy változtat a kiadókkal és a további beszállítóival, értékesítőivel kötött megállapodásokon. (link)

Csekkolja le, hogy meghekkelték-e

A fenti címmel jelent meg egy írás az Index Helpdeszka rovatábn amely a „Have i been pwned?” nevű oldalt mutatja be. A weblapon ellenőrizhetjük, hogy mely e-mail címeinket törték fel, akár évekre visszamenőleg is. Érdemes az oldalt legalább havi rendszerességgel meglátogatni, és ha esetleg valamelyik címünkre találatot ad, akkor az ahhoz tartozó jelszót azonnal megváltoztatni. A cikkből arra is kapunk tippeket hogy milyen a biztonságos jelszó, valamint említésre kerülnek a különböző jelszótároló és -kezelő szoftverek is. (link)

Főként olvasásra használják okostelefonjaikat a magyarok

Az Origo közölte az eNet és a Telekom internetgazdaságról szóló jelentésének összegzését melyben 1011, 18 év feletti magyarországi internetező okostelefon használati szokásait vizsgálták. A jelentésből kiderül, hogy a magyar internetezők nagy része (86%-uk) leginkább olvasásra, azon belül is elsősorban híroldalak olvasására használják a telefonjukat. A mobilon e-könyv olvasók aránya ennél azonban jóval kevesebb, csupán 14%. Magas volt még a közösségi oldalakat látogatók aránya (80%), a harmadik legnépszerűbb tevékenység pedig a zenehallgatás, a megkérdezettek több mint 75%-a erre is használja a készülékét.. (link)

Az ajtó kinyitásáért kért váltságdíjat a hacker

Az okosotthon megoldások biztonsági veszélyeire hívja fel a figyelmet az ITCafé cikke. Háromszor is hackertámadás ért egy osztrák szállodát, melynek során a támadók behatoltak a hotel informatikai rendszerébe, majd több mint száz vendégre rázárták a szobák ajtóit (vagy épp kizárták őket), és csak akkor nyitották ki  amikor váltságdíjat fizetett nekik a cég. A szálloda – megunva az állandó támadásokat – végül biztonságosabbra cserélte a rendszerét, de még a hagyományos zárakra való visszaállást is megfontolás alá vették. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑