Merítés Merítés - 2015/50. hét

Megjelent: 2015. december 13. | Szerző: Varga Tamás

0

Megjelent a Margó.fm, kották a Scribd-en, frissült a Pebble Classic

Olvasd az eszközödön!

Ingyenes kortárs hangoskönyvek a Margó.fm keretében, kottákkal bővítette gyűjteményét a Scribd, frissült a Pebble Classic szoftvere, és megszűnik a Firefox OS.

Ingyenes kortárs hangoskönyvek

A Könyves Blogon olvastuk, hogy megjelent a Margó.fm hangoskönyv alkalmazás. A Budapest Főváros Önkormányzata, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Margó Irodalmi Fesztivál együttműködésében készült mobilapplikáció olyan kiváló kortárs magyar szerzők műveit teszi elérhetővé hangoskönyv formátumban mint például Tóth Krisztina, Dragomán György és Grecsó Krisztián. A Margó.fm jelenleg nyolc művet tartalmaz, de a készítők továbbiak hozzáadását is tervezik. Az alkalmazás Andorid és iOS eszközökre egyaránt elérhető, teljesen ingyenesen. (link)

Kottákkal bővült a Scribd

A Good E-Reader számolt be róla, hogy a legnagyobb előfizetési rendszerben működő e-könyv szolgáltató, a Scribd immáron kottákkal is bővítette a gyűjteményét. Első körben több mint 2600 kotta érhető el a honlapon, klasszikus és modern műveké vegyesen, köztük olyan híres előadók szerzeményeivel is, mint például Adele, a Beatles, vagy éppen Taylor Swift. Az új szolgáltatás ingyenes és prémium verzióban is használható, előbbi esetében a felhasználók által feltöltött tartalmak között lehet keresni, míg utóbbinál a hivatalos kiadványok olvashatóak. (link)

Megszűnik a Firefox OS

Az SG.hu-n jelent meg a hír amely szerint a Mozilla leállítja az alig két éve megjelent Firefox OS mobiloperációs rendszer fejlesztését. A Firefox OS belépőszintű készülékeken futott, és a fejlesztők elsősorban a fejlődő országokban kívántak vele belépni az okostelefonok piacára. Azonban a rendszer nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a kevés elérhető applikáció és az olcsó androidos versenytársak miatt. A jövőben már nem jelennek meg készülékek a Mozilla rendszerével, és a cég nem is fogja frissíteni a már meglévő okostelefonok szoftverét sem. (link)

Frissítette Classic karóráját a Pebble

pebble classic
Kép forrása: toyohara via Foter.com / CC BY-NC

A Kütyü Magazin írta meg, hogy a Pebble frissítette első, Classic névre keresztel okosórájának szoftverét. A 2013-ban -sikeres Kickstarter gyűjtést követően- megjelent szürkeárnyalatos e-ink kijelzőt használó készülék megkapta az új Timeline nevű felhasználói felületet, valamint eltörölték a telepíthető alkalmazások korlátozását is. A szoftver jelenleg béta verzióban fut és egyelőre csak androidos eszközökkel használható, de a végleges változat az Apple készülékeire is meg fog jelenni. (link)

Fejléckép forrása: jlodder via Foter.com / CC BY

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑