Merítés Merítés - 2015/48. hét

Megjelent: 2015. november 29. | Szerző: Varga Tamás

0

Megjött a Pockebook Sense, e-ink kijelzős cipő és okostetkó

Olvasd az eszközödön!

Hazánkban is megjelent a PocketBook új e-könyvolvasója, ShiftWear tornacipő e-ink mintával, KiZON teszt, és okostekó megjelenés.

Itthon is megjelent a PocketBook Sense

Több hazai techportál – köztük a Kütyü Magazin is – beszámolt róla hogy Magyarországon is elérhetővé vált a PocketBook új e-könyv olvasója, a Sense. A készülék fényérzékelőjének köszönhetően a környezet fényviszonyainak megfelelően automatikusan képes a kijelző háttérvilágítását az olvasáshoz optimális értékre beállítani. Az eszköz egyéb hardveres képességei átlagosnak mondhatóak, a dizájnja viszont a promóciós képek alapján kimondottan kellemes és letisztult. (link)

PocketBook Sense e-könyv-olvasó

Cipő változatható e-ink mintával

A Technokratán olvastunk egy különleges lábbeliről, a ShiftWear tornacipőről. A csuka különlegességét az adja, hogy e-ink kijelzővel van felszerelve, és így mintázata egy okostelefon vagy táblagép segítségével tetszés szerint megváltoztatható. A ShiftWear a tervek szerint többféle színben és kialakításban is elérhető lesz, készítői közösségi finanszírozás keretében szeretnék gyártását megvalósítani az Indiegogo oldalán keresztül. A kitűzött, 25 000 dolláros célösszeg már össze is gyűlt rá, de még több mint három hétig be lehet szállni a finanszírozásba. (link)

ShiftWear

Digitális póráz

A fenti címmel jelent meg egy bemutató és teszt a Magyar Android Portálon az LG nemrégiben megjelent új termékéről, a gyerekeknek (és rajtuk keresztül szüleiknek) szánt KiZON okoskarkötőről. A viselhető eszközbe épített GPS segítségével valósidőben tudjuk nyomon követni hogy csemeténk merre jár, ráadásul hívás lebonyolításra is alkalmas, így mind a szülők mind a gyerekek el tudják érni egymást rajta keresztül. A teszt alapján az eszköz megfelelően működik, csak a kialakítással akadnak gondok, leginkább az hogy túlságosan nagy. (link)

Okostekó: otthoni orvosi eszköz és a jövő divatkütyüje?

Az Origo közölt egy cikket egy folyamatban lévő új fejlesztésről, ami szintén a viselhető kütyük egyre nagyobb piacát gyarapíthatja. A Chaotic Moon által bemutatott eszköz egy futurisztikus kinézetű és levehető tetoválás, ami valójában egy érzékelőkkel ellátott rendkívül vékony számítógép. A tervek szerint a készülék többek között alkalmas lesz a testhőmérséklet, a légzés, valamint a vérnyomás és szívverés mérésére is, az eredményeket pedig bluetooth adatkapcsolat segítségével okostelefonon és táblagépen lehet majd megtekinteni. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , ,
Vissza az oldal tetejére ↑