Merítés

Megjelent: 2015. április 20. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés, az elmúlt hét érdekességei hétfő – most kivételesen – estére, 2015/16.

Olvasd az eszközödön!

Aktuális merítésünkben egyebek mellett az új Kobo Glo HD e-könyv olvasóról, egy új e-könyves szolgáltatásról, valamint az ingyenes iGO navigációról is olvashattok.

Readfy: Ingyenes e-könyvolvasás reklámokkal

A Könyvkonnektor blogon jelent meg bemutató egy új e-könyv olvasó applikációról, a Readfy olvasóról. A szolgáltatás lényege hogy a felhasználók ingyenesen juthatnak hozzá fizetős e-könyvekhez, cserébe viszont olvasás közben reklámok ugranak fel. Erősen kérdéses hogy mennyire lesz sikeres ez az új kezdeményezés, hiszen sokak számára rendkívül zavaró lehet a gyakori megszakításokkal tarkított olvasás. (link)

Tíz napig ingyenesen letölthető az iGO navigáció

Sok egyéb oldal mellett a Kütyü Magazin is beszámolt a hírről: Idén tíz éves az iGO, és ennek alkalmából tíz napig ingyenesen elérhetővé tették a készítői. Az egyik legjobb navigációs szoftver teljes Magyarország térképpel április 20. és 29. között lesz elérhető mind Androidos, mind iOS készülékekre, SzülinAPP néven. (link)

Kobo Glo HD ismertető

Az E-könyv olvasók blog közölt egy rövid ismertetőt az új Kobo Glo HD e-könyv olvasóról. A „Kindle-gyilkosnak” kikiáltott 6 hüvelykes kijelzővel rendelkező készülék háttérvilágítással és kategóriájában kiemelkedően magas felbontással (1448×1072) jelent meg. Ezen kívül tízféle beépített betűtípus, széles fájlformátum-támogatás, és felhő alapú tárolási lehetőség is szerepel a repertoárban. (link)

Több 9000 hangoskönyv a Scribd-en

A GoodEReader számolt be a Scribd-en elérhető tartalmak bővüléséről. A tartalomszolgáltató leszerződött a nagy múltra visszatekintő Penguin-Randomhouse kiadóval több mint 9000 angol nyelvű hangoskönyv elérhetővé tételéről. A gyűjteményben olyan bestseller címek is szerepelnek mint a Tetovált lány, a Szürke ötven árnyalata, vagy a Trónok harca sorozat. (link)

Jótékonysági árverésen kelt el Ferenc pápa iPad készüléke

A prim.hu-n jelent meg a hír miszerint 30 500 dollárért kelt el a Ferenc pápa által használt iPad egy Uruguayban tartott jótékonysági árverésen. Az aukción jelen volt még Fabian Pedacchionak, a pápa személyes asszisztensének Logitech billentyűzete is.  A befolyt összegből egy helyi középiskolát támogatnak. (link)
Kép forrása: mashable.com

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑