Merítés

Megjelent: 2014. december 8. | Szerző: Papírontúl

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2014/3.

Olvasd az eszközödön!

Heti hírcsokrunk aktuális összeállításában többek között az új YotaPhone 2-ről, a Google új gyerekbarát fejlesztéseiről, és a használt e-könyveket érintő jogi szabályozásról szóló cikkeket osztunk meg veletek.

Megjelent az új YotaPhone 2.

A készüléket az emeli ki az okostelefonok tömegéből, hogy két kijelzővel is felszerelték. Az előlapi, fő kijelző Super AMOLED, míg a hátlapi e-ink technológiával készült, így a telefon tökéletesen alkalmas e-könyv olvasásra. Bővebben az ipon.hu weboldalon. (link)

Polaroid Instagram fényképezőgép

A technokrata.hu számítástechnikai portálon olvashatunk a Polaroid nagyon különleges kinézetű fényképezőjéről, amit az Instagram fotómegosztó portál logójáról mintáztak. Külseje mellett másik különleges tulajdonsága, hogy az elkészült képeket egyből ki is nyomtathatjuk, hasonlóan a 80-as 90-es évek régi fényképezőgépeihez. (link)

Gyerekbarát fejlesztésekbe kezd a Google

A kreativ.hu-n jelent meg a hír hogy a Google gyerekbaráttá teszi több szolgáltatását is. Nagy valószínűséggel a Gmailt és a Youtubeot, valamint a kereső szolgáltatást érintik az új módosítások (link)

Most fog eldőlni a használt e-könyvek jövője

Egy holland bíróság 2013. december 23-án fog ítéletet hozni a Tom Kabinet használt e-könyv kereskedő portál és a holland kiadók ügyében. A GoodEReader portál szerint az ítélet kihatással lehet a teljes európai e-könyv piacra, precedenst teremtve a többi hasonló ügyben. (link)

Ipari e-olvasó a Pocket Booktól

Nemrég hatalmas kijelzővel rendelkező e-olvasót mutatott be a Pocketbook. A készülék képernyőátmérője 13,3 hüvelyk és e-ink technológiát használ, ráadásul az egész eszköz hajlékony. Elsősorban terepen dolgozó tervezőmérnököknek ajánlják. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑