Merítés

Megjelent: 2015. január 18. | Szerző: Papírontúl

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/3.

Olvasd az eszközödön!

Aktuális merítésünkben a Google Glass bukásáról, egy interjúról Cory Doctorow-al, és egy ingyenes szerzői kiadási lehetőségről is beszámolunk.

Megszűnik a Google Glass

A technokrata.hu-n jelent meg a hír, ami szerint a Google kivonja okosszemüvegét a forgalomból. Ez nem jelenti azt, hogy az amerikai óriáscég teljesen elvetné az ötletet, de az már biztosan látszik, hogy jelenlegi formájában ez a kütyü nem piacképes. (link)

Ingyenes könyvkiadás

A Könyvkonnektor.hu a szerzői kiadásoknál használható új lehetőségről ír. A Publio Kiadó január 18. és 25. között a hozzájuk beadott kiadványokat költségfelszámolás nélkül publikálja. Ha valaki szeretné megjelentetni művét, most itt van rá a lehetőség. (link)

10 tipp a digitális könyvekhez

A The Huffington Post-on találtuk ezt az érdekes cikket ami tíz darab, az e-könyvekhez kapcsolódó tanácsot ad, és érdekességet ír le. Többek között a mobilon való olvasásról, hangoskönyvekről, és az előfizetési lehetőségekről olvashatunk tippeket. (link)
Kép forrása: Pen Waggener / Foter / CC BY

Interjú Cory Doctorow-al

A New York Times bestseller író talán legismertebb regénye a Kis Testvér. Doctorow Magyarországon járt a múlt héten, ennek apropóján készített vele interjút a Könyves blog. A kanadai sci-fi szerző terveiről és a nemzetközi könyvkiadás lehetőségeiről is beszél az írásban (link)

Heti egymillió új iBooks felhasználó

Az iHungary.hu-n olvastuk a hírt, ami szerint jelentősen megugrott az Apple e-könyvolvasó alkalmazásának és egyben könyváruházának forgalma. Ez a nagy növekedés annak köszönhető, hogy az új iOS 8-as operációs rendszer már integráltan tartalmazza az applikációt, nem szükséges külön letölteni. (link)

Fejléckép forrása: dongga BS / Foter / CC BY-NC-ND

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑