Merítés

Megjelent: 2015. január 5. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/1.

Olvasd az eszközödön!

Itt az új év! Idei első hírcsokrunkban a tavalyi év legnagyobb technológiai bukásairól, az Apple új pénz-visszafizetési garanciájáról, valamint egy új típusú stylusról szóló cikkeket is bemutatunk.

A digitális tartalmak adózásának uniós szabályairól

Már az index.hu-n is megjelent egy cikk az EU új adószabályozásáról. A törvény lényege, hogy a vásárlás helyszínéül szolgáló országban kell áfát fizetnie az árusító cégeknek, digitális tartalmak forgalmazása esetén. Ez magyarországi viszonylatban valószínűleg sajnos jelentős dráguláshoz fog vezetni minden külföldi székhelyű cégtől vásárolt applikáció, film, könyv és zenei album vásárlásakor, hiszen az egész unióban nálunk a legmagasabb az áfa. (link)

Az Apple 14 napos pénzvisszafizetési garanciát vállal az e-könyvekre

A The Digital Reader-en jelent meg a hír hogy a redmondi székhelyű óriáscég két hetes visszatérítési garanciát fog vállalni minden, az Európai Unió valamennyi tagállamban tőlük vásárolt könyvre, filmre, zenére és alkalmazásra. A dolog gyakorlati oldala sajnos még nem egészen tiszta, például egy e-könyvet végig is lehet olvasni két hét alatt, egy film megnézésről nem is beszélve. A kérdés az, hogy vajon ilyen esetekben is érvényes-e a pénzvisszafizetési garancia? (link)

2014 legnagyobb tech bukásai

A technokrata.hu összeállítást közölt a tavalyi év legnagyobb technológiai bukásairól. A listában egyebek mellett használhatatlan és kényelmetlen okosgyűrű, az eladhatatlan Amazon Fire okostelefon, és a Sony Pictures feltörése is szerepel. Érdekes látni, hogy a mai aranybánya startupokkal és közösségi finanszírozási sikerprojektekkel teletűzdelt világban, egy elsőre jónak tűnő ötlet a gyakorlatban mégsem annyira kiválló… (link)

Érdekes Stylus-hagyományos toll hibrid az Apple-től

A TeleRead.com-on megjelent hír alapján a toll működésének lényege hogy a papírra írt szöveget vagy rajzot egy vezeték nélküli kapcsolattal párosított okoseszköz kijelzőjén is megjeleníti. Bár az eredeti szabadalom 2010-ben lett bejegyezve, de a cég csak most vette elő komolyabban az ötletet. Remélhetőleg lesz is valami a tervekből, hiszen sokak számára rendkívül hasznos lehetne egy ilyen eszköz. (link)

Fejléckép forrása: Elizabeth Thomsen / IWoman / CC BY-NC-SA

Ezt olvastad már?

Címkék: , , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑