Merítés

Megjelent: 2015. március 9. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/10.

Digitális Tankönyvek, napenergiával működő e-könyv olvasó és a leggyakrabban használt mobilalkalmazások. Egyebek mellett ezekről is szó lesz aktuális Merítés rovatunkban.

Stabilan nő az e-könyv olvasók piaca

A technokrata.hu-n olvastunk egy cikket, amely szerint Európában 40%-al, világszerte pedig 20%-al nőtt az eladott e-könyv olvasók száma. A PocketBook adatai alapján készült jelentésből az is kiderül, hogy nem várható számottevő változás a készülékek áraiban. (link)

Már elérhetőek a digitális tankönyvek

A fenti címmel közölt cikket a prím.hu. Az írás elsősorban a kísérleti jelleggel készült tankönyvekről számol be. az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) által készített anyagok oktatást segítő prezentációkból, animációkból és interaktív feladatokból állnak. (link)

Öt alkalmazás generálja a mobilos adatforgalom kétharmadát

Az ITcafé-n jelent meg egy jelentés kivonatos ismertetése a leggyakrabban használt mobilalkalmazásokról. A kutatás szerint a legtöbb régióban – nem meglepő módon – a facebook vezeti a listát, de minden országban megfigyelhetők voltak egyéni preferenciák is, az USA-ban decemberben például a Netflix és a YouTube szerepelt a top háromban. (link)

Az európaiak elégedettebbek az online vásárlásokkal, mint a boltival

Az SG.hu közölte egy új, reprezentatív felmérés eredményeit, amely szerint az európaiak 80 százaléka elégedett az online vásárlásokkal, míg a boltokkal csak 67 százalékuk. Az eredményekből az is látszik, hogy  a  fogyasztók online is elvárják a tökéletes vásárlói élményt, a termékek ára és a szállítási idő kulcsfontosságú az ilyen tranzakcióknál. (link)

2016-ban várható a napelemes e-könyv olvasó megjelenése.

A The Digital Reader-en jelent meg a hír, mely szerint a Bookeen és Sunpartner Technologies cégek együttműködésének köszönhetően 2016-ban már kapható lesz a világ első olyan napenergiával működő e-könyv olvasója, amelyben a napelemek közvetlenül a kijelzőbe lesznek beépítve. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑