Merítés

Megjelent: 2015. március 15. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/11.

Aktuális merítésünkben többek között óriás kijelzős e-könyv olvasóról, olvasói szavazatokkal segített könyvkiadásról, és a világ legrondább e-könyv borítóiról szóló cikkekről számolunk be.

8 hüvelykes csúcskategória – PocketBook Inkpad teszt

Az Origo.hu-n jelent meg egy részletes teszt a PocketBook 8 colos kijelzővel rendelkező e-könyv olvasójáról az Inkpad 840-ről. A nagy e-ink kijelzős kütyü kimondottan jól használható pdf fájlok olvasására, viszont sajnos elég drága, ára jelenleg 60–70 ezer forint között mozog. (link)

A világ legcsúnyább e-könyv borítói 🙂

Nagyjából ezzel a címmel jelent meg így írás a The Guardian oldalán. Ha valaki kevésbé érti az angolt a képek számára is elég sokatmondóak lesznek :-). Az a tapasztalat, hogy az őrülten ronda borítók, hasonlóan elvetemült műcímekkel járnak együtt (ezek a könyvek általában az Amazon self-publishing – Amazon KDP – rendszerében jelennek meg, ahova bárki tölthet fel kiadványt), egy-kettőt kiemelnénk: „Hogyan rajzoljunk multikulturális szuperhős karaktereket”; „A disznó feje – 1. rész”; „A rettenthetetlen majom repülése″. Az írás egyébként egy tumblr blogról válogat… (link)

Regény felderítők bevetésen: szavazók döntenek a könyvkiadásról

A Könyvkonnektor.hu számol be az Amazon új, szerzői magánkiadásokat segítő kezdeményezéséről. A Kindle Scout lényege hogy az olvasók szavazataikkal segíthetik az egyes könyvek megjelenését. A legtöbb szavazatot kapó művek kiemelten előnyös szerződéssel jelennek meg az Amazon kínálatában, a szerzőjük pedig 1500 dolláros megírási díjat kap. (link)

Ingyenességért cenzúra? – ellenőrzött internet szegényeknek Törökországban

A híradó.hu-n olvastuk a hírt, ami szerint Törökországban ingyenes, de ellenőrzött internetelérést kaphatnak a nehéz anyagi helyzetben lévő török családok. A hasznosnak ítélt honlapok korlátlanul elérhetőek lesznek számukra, míg a többi tartalom csak időkorláttal vagy egyáltalán nem lesz látogatható. A cikk nem tér ki arra hogy ki ítéli meg az egyes oldalak hasznosságát. (link)
Kép forrása: brokodil / Foter / CC BY-NC-SA

Táblagép cserélhető alkatrészekkel és választható OS-el

A The Digital Reader.com cikke számol be a spanyol cég új, moduláris tábalgépéről a Click-ARM One-ról. A készülék több eleme is a felhasználó igényeinek megfelelően cserélhető lesz, például a processzor, az akkumulátor és a háttértár is, de kiválasztható lesz a futtatandó operációs rendszer is. A tablet már előrendelhető, megjelenése idén június és szeptember között várható, kezdőára pedig 289 euró lesz. (link)

Fejléckép forrása: Premshree Pillai / Foter / CC BY-NC-SA

 

Ezt olvastad már?

  • Egy kis statisztika, némi jó hír és persze BUÉK – 2016. utolsó napjára2016. december 31. Egy kis statisztika, némi jó hír és persze BUÉK – 2016. utolsó napjára Tavaly megfogadtuk 🙂 , hogy minden év végén készítünk egy rövid statisztikát arról mit csináltak nálunk a kedves látogatók az adott évben. Nézzük hát a legnépszerűbb oldalainkat, […]
  • Vigyétek a gyerekeket, vegyetek e-könyveket! :-)2016. június 9. Vigyétek a gyerekeket, vegyetek e-könyveket! 🙂 Ma indul a 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok sok-sok rendezvénnyel, koncerttel és könyvbemutatóval. Meglepően jó programok várják a könyvszeretőket nem csak a fővárosban hanem […]
  • Ma indul a 23. Nemzetközi Könyvfesztivál2016. április 21. Ma indul a 23. Nemzetközi Könyvfesztivál Ma délután három órakor az ünnepélyes megnyitóval kezdetét veszi a 23. Nemzetközi Könyvfesztivál (helyszín: MILLENÁRIS 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.). A díszvendég a norvég Jostien […]
  • Beharangozók és egy kis helyreigazítás2015. szeptember 3. Beharangozók és egy kis helyreigazítás Rövid hírekben közöljük veletek, milyen anyagok várhatóak nálunk hamarosan, és fontos fülest is kaptunk a Kobo Slightbook HD Shine Edition olvasó kezeléséhez! Eszköztesztek Jön, jön, jön […]

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑