Merítés

Megjelent: 2015. március 30. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/13.

Olvasd az eszközödön!

Aktuális heti válogatásunkban ingyenesen elérhető digitális művészeti könyvekről, e-ink kijelzős okoscipőről, és egy lefagyasztás után is működő e-könyvolvasóról szóló híreket mutatunk be nektek.

 422 művészeti könyv ingyen a Metropolitan múzeumból

A Könyvesblogon találtunk egy rövid bejegyzést a New York-i Metropolitan Múzeum ingyenesen letölthető digitális kiadványairól. A MetPublications nevű gyűjteményben a múzeum által az elmúlt 50 évben kiadott művészeti témájú könyvek érhetőek el.  (link)

E-ink kijelzős okoscipő

A viselhető okos eszközök forradalma úgy tűnik már véglegesen elérte a divatot is. A kütyü.hu-n jelent meg egy bemutató a Volvorii Timeless nevű okoscipőről, melynek jelenleg is tart a közösségi finanszírozás alapú Indiegogo kampánya. A kiegészítő hasonló elven működik, mint a magyar fejlesztésű Tago Arc karkötő, csak itt a cipő mintázata változtatható. (link)

Óriási, hajlékony kijelzős e-könyv olvasót fejleszt az Onyx

Egyre több professzionális felhasználásra szánt, nagy kijelzős e-könyv olvasót jelentenek be a nagyobb piaci szereplők. A GoodEReader-en olvastuk a hírt az első e-ink kijelzős okostelefon gyártójának, az Onyx-nak új eszközéről, amely egy 13,3 hüvelykes hajlékony Mobius képernyővel rendelkező e-könyv olvasó lesz. (link)

Lefagyasztás után is működő e-könyvolvasó

A The eBook Reader-en jelent meg egy videó a PocketBook Aqua e-könyvolvasó elég érdekes teszteléséről. A por- vízálló készüléket egy vízzel teli tárolóban 16 órára betettek egy fagyasztóba, majd utána hagyták kiolvadni. Az e-könyv olvasó a kísérlet után is teljesen működőképes maradt, új értelmet adva a fagyálló kifejezésnek. (link)

Így készülhetsz a matek érettségire gyorsan és hatékonyan

A technokrata.hu közölt cikket az easyMaths magyar matematika oktató videókat tartalmazó weblapról. Bár az oldal előfizetéses, de az összesen 68 videójából 21 ingyenesen elérhető, így a leendő diákok kipróbálásként bele tudnak tekinteni az egyes témakörök első 1-2 bemutatójába. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑