Merítés

Megjelent: 2015. április 7. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/14.

Heti válogatásunkban többek között gyerekeknek szánt táblagépről, a self-publishing jövőjéről, és az e-könyvekről szóló kampányról is olvashattok.

Mesetáblagép és alkalmazás gyerekeknek

A kütyü.hu-n jelent meg egy bemutató a BOOKR Könyvesbolt új táblagépéről és alkalmazásáról. Az Androidot futtató tableten negyven mese olvasható és hallgatható valamint interaktív játékokra is lehetőséget ad.  A műveket tartalmazó applikáció külön is letölthető, a Google Playben már a múlt hét óta, május 1-jétől pedig iPad-re is megjelenik. A teljes katalógus előfizetéses modellben érhető el az alkalmazásokban. (link)

Győzhet a független könyv?

A Könyvkonnektor blog egy érdekes bejegyzésben elemzi a Financial Times cikkét, amely a magánkiadását, mint üzleti modellt mutatja be. A piaci, gazdasági szempontokat figyelembe vevő írásból kiderül, hogy a self-publishing  az utóbbi években jelentős sikereket könyvelhetett el világszerte. (link)

Fehér színű Kindle-t mutatott be az Amazon

A GoodEReader.com-on jelent meg a hír a kiadóóriás újonnan bejelentett e-könyv-olvasójáról. Az Amazon 2011 óta csak fekete készülékeket mutatott be. Az eszköz valójában egy Kindle Basic Touch e-könyv-olvasó, amit a szokásos fekete helyett fehér színben, pontosabban megfogalmazva elefántcsont fehérben fognak forgalmazni, egyenlőre csak Kínában. (link)

Kampány az e-könyvek mellett

A Publishing Perspectives honlapján olvastunk egy új kezdeményezésről, amely az e-könyvek támogatását tűzte  ki célul. A Francia Kiadók Egyesülete által indított, elsősorban a twitteren aktív #ThatIsNotABook nevű kampány az e-könyvek európai magas áfájának csökkentését kívánja elérni. (link)

Készpénzből e-pénzt csinál a Barion automatája

Az SG.hu cikke egy új online fizetési lehetőséget mutat be, amelynek segítségével készpénzünket elektronikusra válthatjuk. Az egyelőre csak Budapesten, negyven különböző helyszínen megtalálható terminálok elfogadják az érméket és a bankjegyeket is. Az e-pénz ezután azonnal felhasználható, így lehet vele parkolni, elküldhető valakinek e-mailben, vagy át is utalhatjuk egy bankszámlára. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑