Merítés

Megjelent: 2015. április 13. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/15.

Szokásos hétindító rovatunkban József Attiláról, a hazai illegális letöltések helyzetéről, és a 40 éves Microsoft cégről szóló cikkeket osztunk meg veletek.

A szegényember legkisebb fia – 110 éve született József Attila

Múlt hét szombaton volt a magyar költészet napja, amit 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplünk. Ennek alkalmából jelent meg a Könyves Blogon egy bejegyzés a költő életről. Az írás bemutatja, hogyan változott József Attila költői stílusa, és hogy a különböző életesemények milyen műveit ihlették. (link)

Illegális e-könyv letöltés Magyarországon – a „történet” második része

Folytatást kapott az eClassic.hu a hazai illegális e-könyv letöltéseket bemutató cikke. Az új írásból olyan dolgok is kiderülnek, hogy például a különböző torrent oldalakon elérhető e-könyvek négyötöde 2010 előtt megjelent kiadvány, vagy hogy a különböző bedigitalizált, eredetileg nyomtatott újságok, heti- és havilapok is jelentős részét teszik ki a letöltéseknek. (link)

Ingyenes angol nyelvű sci-fi és fantasy könyvek e-mail-ben

A The Ebook Reader blogján olvastunk egy érdekes bejegyzést a BookBreeze nevű szolgáltatásról, aminek segítségével ingyen juthatunk hozzá sci-fi és fantasy könyvekhez, novellákhoz. Ha feliratkozunk rá, akkor hetente kapunk egy e-mailt, amiben a kezdeményezésben résztvevő írók műveit olvashatjuk, angol nyelven. (link)

Az Amazon bepereli a hamis értékelések gyártóit

Az Ink, Bits & Pixels (korábbi nevén The Digital Reader) közölt egy érdekes hírt az Amazon legújabb jogi ügyéről, amelyben hamis pozitív értékeléseket árusító honlapok gazdáját és üzemeltetőjét perelték be. A hamis értékelések – beleértve az e-könyvek hamis értékelését is – egyre jobban elterjedtek az Amazon webáruházában, ezért terelte jogi útra az ügyet a vállalatóriás (link)

40 éves a Microsoft

A metropol.hu emlékezett meg a Windows operációs rendszert készítő vállalatóriás megalakulásának évfordulójáról, amelyet idén kereken 40 éve, 1975. április 4-én alapított a világ jelenlegi leggazdagabb embere, Bill Gates. A cikk részletesen elmeséli hogyan vált az évek során a kezdetekben 2 fős, aprócska vállalkozás a világ egyik legnagyobb vállalatává, az informatikai iparág megkerülhetetlen szereplőjévé. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑