Merítés

Megjelent: 2015. április 27. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/17.

Olvasd az eszközödön!

Hétfői hírcsokrunkban többek között a hétvégén tartott XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál e-könyves eseményeiről, egy mesélő ágyneműszettről, és e-könyvet tartalmazó gabonapelyhes dobozról is beszámolunk nektek.

E-könyves események a Könyvfesztiválon

A hétvégén tartották XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, amire a hagyományos könyvek mellett számos új digitális kiadvány is megjelent. Az E-könyv olvasók blog nagy részletességgel számol be az új megjelenésekről, valamint a fesztiválon tartott Digitális technika, a könyv jövője című előadás csaknem egy órás felvételét is meghallgathatjátok itt. A beszélgetésben a hazai e-könyv piac legnagyobb szereplőinek képviselői osztják meg gondolataikat az e-könyv kiadás lehetőségeiről, problémáiról, jövőjéről. (link)

Az esemény alkalmából az eKönyv Magyarország e-könyvfesztivált tartott, aminek keretében április 23. és 27. között több kiadó közel 1200 e-könyve vásárolható meg akár 40% kedvezménnyel. Az akció még tart a mai napon, érdemes kihasználni a lehetőséget. (link)

Mesélő ágyneműszett a Kickstarteren

A kütyü.hu számolt be a magyar Bedtime Bedding startup találmányáról, egy érdekes ágyneműszettről. A csomag egy digitálisan nyomtatott, színes grafikával ellátott paplanhuzatból – ez adja a mesék helyszínét –, három plüssfigurából, és egy egyedi meseapplikációból áll, ami számtalan mesével segíti a szülőket abban, hogy profi mesemondóvá váljanak. A startup közösségi finanszírozás keretében akarja megvalósítani a kiegészítő gyártását. Május 30-ig van még lehetőség beszállni a project támogatásába, és a szett megvásárolásában a Bedtime Bedding Kickstarter oldalán. (link)

E-könyvek a reggelihez

A Digital Book World közölt egy érdekes cikket a Cheerios és az e-könyv disztribútor BookShout együttműködéséből léterjött új kezdeményezésről, aminek keretében több mint 8 millió reggeli gabonapelyhes dobozhoz ingyenes gyermek és ifjúsági e-könyv letöltési kódokat mellékelnek az Egyesült Államokban. A Cheerios 2003 óta már több alkalommal mellékelt hagyományos könyveket a termékeihez, igaz jóval kisebb példányszámban. Az e-könyves technológiának köszönhetően most azonban rengeteg ifjú olvasót tudnak elérni. (link)

Életet mentett a pécsi mobilalkalmazás

A prím.hu-on olvastunk egy érdekes cikket a Pécsi Tudományegyetem orvosainak közreműködésével fejlesztett, okostelefonokra letölthető alkalmazásról – a tüdődaganat kialakulásának kockázati felmérésére fejlesztettek ki – ami megmentette a közelmúltban egy hölgy életét. Az E-szűrő nevű, Androidra és iOS operációs rendszerre fejlesztett, tavaly november óta elérhető ingyenes alkalmazás jóvoltából egy rövid kérdőív kitöltésével bárki felmérheti, mennyire veszélyeztetett a betegség szempontjából. (link)

Fejléckép forrása: kirainet / Foter / CC BY-NC-SA

 

Ezt olvastad már?

Címkék: , ,
Vissza az oldal tetejére ↑