Merítés

Megjelent: 2015. május 4. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/18.

Olvasd az eszközödön!

Aktuális heti válogatásunkban többek között az ELDORADO programról, gyerekeknek szánt táblagépről, és PocketBook Touch Lux 3 e-könyv olvasóról szóló cikkeket mutatunk be nektek.

Elindult az ELDORADO program

Többek között a Könyvkonnektor is beszámolt róla, hogy szerdától elindult az ELektronikus Dokumentumküldés Országos Rendszere, Adatbázisa és Dokumentumtára (röviden ELDORADO), amely az eldorado.oszk.hu webcímen érhető el. A projekt feladata, hogy elektronikus formában hozzáférést nyújtson a könyvtárak gyűjteményeiben található művekhez. (link)

Edutab 3 Multiset: Táblagép gyerekeknek

A technokrata.hu-n jelent meg egy bemutató az Overmax új, kimondottan gyerekeknek szánt oktató táblagépéről, az Edutab 3 Multiset-ről. A készülék több színű, strapabíró kialakítást kapott, valamint számos tanulást segítő alkalmazást. A készülék billentyűzettel, egérrel illetve fülhallgatóval lesz kapható, hazai ára egyelőre nem ismert. (link)

Illegális e-könyv letöltés Magyarországon – harmadik rész

Harmadik részéhez érkezett az eClassic magyarországi illegális letöltéseket bemutató sorozata.  Az új írásban nem is elsősorban a kalóz kiadásokról van szó, hanem inkább a torrent oldalak e-könyv népszerűsítésben való felhasználási lehetőségeiről. A szerzők több terjesztési lehetőséget is felvázolnak, amiket akár a fájlmegosztók bevonásával lehetne kipróbálni. (link)

Megérkezett a PocketBook Touch Lux 3 e-könyv olvasó

Itthon kütyü.hu közölte le a hírt a PocketBook Touch Lux 3 e-könyvolvasó megjelenéséről. Az új készülék legnagyobb újdonsága az e-Ink Carta kijelző, amely a reklámanyagok szerint optikai tulajdonságainak köszönhetően a hagyományos papírral szinte megegyező olvasásélményt nyújt. Az e-könyv olvasó 45 000 forintos áron vásárolható meg. (link)

Hogyan fejlődött az e-könyv olvasók háttérvilágítása

A GoodEReader oldalán találtunk egy érdekes bejegyzést amely az e-könyv olvasók háttérvilágításának fejlődését mutatja be. A cikkből megtudhatjuk például, hogy az első háttérvilágítással ellátott e-könyv olvasó a jó hosszú nevű Nook Simple Touch with Glowlight (és nem a Kinlde Paperwhite) volt, amely még 2012-ben jelent meg. (link)
Kép forrása: goodereader.com

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑