Merítés

Megjelent: 2015. május 11. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/19.

Olvasd az eszközödön!

Szokásos heti kitekintésünkben a tabletek megjelenéséről a hazai oktatásban, az e-könyvek számáról, és famagot tartalmazó könyvekről szóló hírekről számolunk be nektek.

Táblagépek a magyar oktatásban

Nemrégiben írtunk a táblagépek felhasználási lehetőségeiről az iskolákban, és itt megemlítettük, hogy kis hazánk igencsak le van maradva ezeknek az eszközöknek az alkalmazásában. Az origo.hu-n megjelent hír alapján szerencsére ez a helyzet változni látszik, hiszen most öt különböző magyarországi iskola 363 diákja kaphat kísérleti jelleggel táblagépet a Hipersuli oktatási program keretében. (link)
Kép forrása: ofi.hu

Hány e-könyv van a világon és Magyarországon?

A fenti címmel jelent meg egy  elemzés és kimutatás a Könyvkonnektor blogon. Az írásból megtudhatjuk, hogy a különböző nemzetközi és hazai e-könyv áruházak és ingyenes gyűjtemények hány különböző e-könyvet tartalmaznak, valamint a piac növekedésének prognózisáról is olvashatunk. (link)
Kép forrása: earthspacecircle.blogspot.hu

Könyvek, amikből fák lesznek

A Kreatív Online mutatott be egy nagyon ötletes argentin reklámkampányt, aminek célja hogy megmutassák a gyerekeknek hogyan és miből készülnek a könyvek. A magyarra fordítva Apám a dzsungelben járt című könyv sav nélkül kezelt papírból, környezetbarát tintával, kézzel fűzve készült, és egy Dél-Amerikában őshonos fa magját is elhelyeztek benne, amit a fiatal olvasók el is ültethetnek. (link)
Kép forrása: adweek.com

Érdekes cikk az e-könyvek-olvasók érintőkijelzőjéről

A GoodEReader-en jelent meg egy cikk ami az e-könyvek érintőkijelzőjével foglalkozik. Megtudhatjuk belőle például hogy a legismertebb e-könyv olvasók (mint például az Amazon Kindle Basic, a Kobo Glo HD vagy a Nook Glowlight) nem kapacitív technológiájú, hanem infravörös érzékelésen alapuló érintőkijelzőt használnak. (link)
Kép forrása: touchscreen-me.com

Fejléckép forrása: ofi.hu/hir/hipersuli-jovo-iskolaja

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑