Merítés

Megjelent: 2015. január 12. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/2.

Olvasd az eszközödön!

Mai válogatásunkban egy érdekes infografikát, e-ink technológiát használó csempékről, valamint a szerzői kiadások előnyeiről szóló cikkeket mutatunk be nektek.

Gombnyomásra színt vált a falon a csempe

Az origo.hu-n jelent meg egy cikk, ami a gombnyomásra megváltozatható színű Prism csempéket mutatja be. A technológia sokban hasonlít az e-ink kijelzőkben alkalmazottra, így akár egymillió alkalommal is megváltoztatható a csempe színe. (link)

A világ legnagyobb könyvklubját indította a Facebookon Zuckerberg

A Könyves blogon találtuk a hírt amely szerint a Facebook alapítója A Year of Books néven új könyvklubot alapított a népszerű közösségi oldalon, amihez rövid idő alatt majdnem negyed millióan csatlakoztak. Az első könyv a The End of Power címet viseli. (link)

Self-publishing, az örömírás

A fenti címmel jelent meg egy bejegyzés a könyvkonnektor.hu-n ami a self-publishing (magyarul szerzői kiadás) bemutatásáról szól. Az írás kimerítő részletességgel tárgyalja a módszert, rávilágítva annak minden előnyére. (link)

Inforafika a számítógépek fejlődéséről

A The Digital Reader oldalán találtuk ezt a rendkívül érdekes infografikát, ami a számítógépek fejlődését mutatja be. Egészen elképesztő látni, hogy mennyit fejlődött a technológia pár év alatt. Például egy mai átlagos tablet tíz évvel ezelőtt még egy komoly asztali pc-nek felelt volna meg, húsz évvel ezelőtt pedig ott lett volna a világ öt legerősebb szuperszámítógépe között… (link)

E-ink karkötő

A GoodEReader-en jelent meg bemutató egy érdekes okoseszközről. A LookSee karkötő egy e-ink technológiát használó kiegészítő, telefonnal párosítva módosítani lehet a mintázatát, és alkalmas különböző információk (például sms-ek, QR kódok) megjelenítésére is. Megjelenésére az idei év első felében lehet számítani (link)

Fejléckép forrása: Sergey Galyonkin / Foter / CC BY-SA

Ezt olvastad már?

  • E-könyv-olvasó – a legjobb karácsonyi ajándék! (X)2018. december 4. E-könyv-olvasó – a legjobb karácsonyi ajándék! (X) Vajon mi lehet a legjobb karácsonyi ajándék? Hát persze, hogy e-könyv-olvasó! 🙂 Az alábbiakban szeretnénk figyelmetekbe ajánlani a PocketBook írását, a cikkben sok-sok jó tanács van a […]
  • Túl a csúcson – PocketBook InkPad 3 e-könyv-olvasó teszt2018. augusztus 3. Túl a csúcson – PocketBook InkPad 3 e-könyv-olvasó teszt Végre megkaptuk tesztelésre a PocketBook legnagyobb (7,8 hüvelykes kijelzővel ellátott), legerősebb – a Touch HD 2 felmagasztalása után meg kell, hogy kövessük magunkat – és legjobb […]
  • Csinosabb, gyorsabb és okosabb – PocketBook Touch HD teszt2017. március 9. Csinosabb, gyorsabb és okosabb – PocketBook Touch HD teszt Nemrég került a kezünkbe az egyik legkísérletezőbb e-könyv-olvasó gyártó új zászlóshajója, mely még 2016. szeptemberében „csücsült fel” a középkategóriás készülékek palettájának tetejére, […]
  • A legjobb e-könyv-olvasók karácsonyra2016. december 4. A legjobb e-könyv-olvasók karácsonyra Kis késéssel de elkészült a cikkünk, úgy gondoljuk, teljes áttekintést tudunk nyújtani a hazai piacról korábbi tapasztalatainkat figyelembe véve. Természetesen az ajánló némileg […]

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑