Merítés

Megjelent: 2015. május 25. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/21.

Olvasd az eszközödön!

Kellemes pihenést és sok olvasást kívánunk a mai esős Pünkösd hétfőre! Hétindítónkban egyebek mellett a Hungaricana portálról, a sci-fi történetéről és egy új e-ink kijelzős telefonról szóló cikkeket gyűjtöttünk nektek a netről.

Hungaricana bemutató

Az index.hu közölt egy cikket a Hungaricana Közgyűjteményi Portálról. Az írás részletesen bemutatja a csaknem száz különböző intézmény bedigitalizált anyagait elérhetővé tevő portált. Emellett szemelvényeket is közöl a honlap tartalmából leginkább Budapest fejlődésére és városképének alakulására fókuszálva. (link)

Ismeretlen új jövő

A fenti címmel jelent meg egy bejegyzés a Könyvesblogon a science-fiction műfajról. A szerző a sci-fi történetének bemutatása mellett megemlíti a leghíresebb szerzőket és műveiket is, kitér a műfaj hatására a modern történelemre, valamint elemzi az aktuális trendeket. (link)

Billentyűzetes tálca a KFC-ben

A tech2.hu-n olvastunk egy hírt a KFC étteremlánc új marketingfogásáról, melynek keretében a brand németországi éttermeiben a tálcákra a szokásos reklámanyagok helyett egy papírvékony billentyűzetet raktak. A vendégek Bluetooth kapcsolaton keresztül okostelefonukkal használhatják a hasznos kis kütyüt, így evés közben nem kenik össze saját készülékük kijelzőjét. (link)

E-könyv: milyen eszközön olvassuk? Kindle megy, tablet, telefon jön?

A Könyvkonnektor közölt egy érdekes írást az e-könyvek és a különböző okoseszközök kapcsolatáról. Megtudhatjuk többek között belőle hogy a dedikált e-könyv-olvasók használata visszaszorulni látszik az okostelefonokkal és táblagépekkel szemben, és hogy a legtöbben még mindig PC-ről töltik át a különböző könyveket az olvasásra használt eszközökre. (link)

Új duplakijelzős e-ink telefon a láthatáron

Az Ink, Bits, & Pixels mutatta be a Huanteng kínai gyártó új okostelefonját a Flag D1-et. A készülék különlegessége hogy a Yotaphone-hoz hasonlóan dupla képernyőt kapott amelyből az egyik egy 4,7 hüvelykes e-ink kijelző. Emellett a hardveres specifikációja is megfelelően decens, és nagyjából 300 dollárba vagyis feleannyiba fog kerülni mint a Yotaphone 2 (link)

Fejléckép forrása: Bob Jouy / Foter / CC BY-NC-SA

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑