Merítés

Megjelent: 2015. május 31. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/22.

Olvasd az eszközödön!

Szokásos hétfői hírcsokrunkban többek között a gyerekek és a technológia kapcsolatáról, okostelefonnal felismert betegségről, és blokkolt e-könyves kalózoldalakról szóló cikkeket osztunk meg veletek.

Fejős Éva írásának elemzése – könyvkiadók kontra szerzők…

A Könyvesblogon olvashatunk egy elemzést Fejős Éva írónő cikkéről, ami a kiadók és a szerzők kapcsolatával foglalkozik. Rendkívül tanulságos írás melyben a szerző beszámol pozitív és negatív tapasztalatairól, felhívja a figyelmet a lehetséges buktatókra, és több jó tanácsot is ad a problémák megelőzésére. (link)

Hasznos-e a gyerekeknek a digitális technológia?

A fenti címmel jelent meg egy érdekes írás a technokrata.hu-n. A cikk az úgynevezett „digitális bennszülött” generációval foglalkozik, azaz az olyan gyerekekkel, akik már nem iskolában tanulják, hanem egészen fiatalon elsajátítják a különböző okoseszközök és számítógépek kezelését. (link)

Okostelefonnal azonosítható a szemrák

A kütyü.hu számolt be az okostelefonok kamerájának egy olyan funkciójáról ami akár életet is menthet. A mobilok kamerája képes rögzíteni a retinoblasztóma, azaz a szemrák tüneteit. Ha valaki vakuval készít fotót, akkor azonosítható a betegség, így megelőzhető a későbbi, sokkal súlyosabb szövődmények kialakulása. (link)

Anglia blokkolja a kalóz e-könyv oldalakat

A bbc.com közölte a hírt a Brit Legfelsőbb Bíróság ítéletéről, amelyben kötelezték az internetszolgáltatókat hogy blokkoljanak hét, e-könyvek megosztásával foglalkozó honlapot. Így ezek nem lesznek elérhetőek a továbbiakban az ország lakosai számára. A keresetet a Brit Kiadók Egyesülete nyújtotta be, arra hivatkozva, hogy az ezeken az oldalakon elérhető e-könyvek több mint 80%-a kalóz kiadvány. (link)

Fejléckép forrása: evilpeacock / Foter / CC BY-NC-SA

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑