Merítés

Megjelent: 2015. június 15. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/24.

Olvasd az eszközödön!

Kánikulai hírválogatásunkban ingyen letölthető Coelho könyvekről, többféle magyar mobilalkalmazásról, és az Amazon ellen indult törsztellenes vizsgálatról olvashattok.

Csak akkor kell fizetni Coelhóért, ha tetszett is

A Könyvesblog számolt be róla, hogy Paul Coelho brazil sztáríró ingyenesen elérhetővé teszi A fény harcosának kézikönyve és Birda című könyveit. Míg előbbi angolul, addig utóbbi portugál nyelven lesz letölthető, és az olvasók döntésétől függ, hogy fizetnek-e az elolvasott művekért. A szerző ígérete szerint további műveit is elérhetővé fogja tenni ilyen formában. (link)

Magyar nyelvoktató-programba fektet be a Google

Az Sg.hu-n jelent meg a hír ami szerint a Google 45 millió dollárt fektet be a magyar fejlesztésű Duolingo applikációba. A világszerte több mint 100 millió felhasználóval rendelkező ingyenes nyelvoktató alkalmazás a téma újszerű megközelítésével és nagy felhasználóbázisával hívta fel magára az óriáscég figyelmét. (link)

Elindult a Családháló alkalmazása

Nemrég vált letölthetővé a Családháló honlap új mobilalkalmazása, amelynek segítségével az úton lévő kisgyermekes családok könnyedén találhatnak kényelmes szoptató- vagy pelenkázó helyiséget országszerte. Az alkalmazás egyenlőre csak android rendszerű telefonokra érhető el a Google Play Áruházból, de iOS megjelenése is tervbe van véve. (link)

Önfejlesztés mobilalkalmazással

A technokrata.hu-n olvashattunk egy másik magyar applikáció, a MentorFM indulásáról. Az iOS és Android operációs rendszerű készülékekre egyaránt letölthető önfejlesztést segítő ingyenes applikáció jelenleg 50, összesen mintegy 4 órányi – elsősorban vállalkozóknak és középvezetőknek szóló – hanganyagot tartalmaz. (link)

Az EU törsztellenes vizsgálatot indított az Amazon ellen

Számos hírportál – többek között a The Guardian is – beszámolt az Európai Bizottság Amazon ellen indított vizsgálatról. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy az e-könyv forgalmazással foglalkozó vállalat olyan szerződéseket kötött több kiadóval is, amelyek tisztességtelen előnyökhöz juttatták versenytársaival szemben. (link)

Fejléckép forrása: MegMoggington / Foter / CC BY-NC

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑