Merítés

Megjelent: 2015. június 28. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/26.

Olvasd az eszközödön!

Aktuális hírcsokrunkban az Amazon új fizetési stratégiájáról, vízálló nyomtatott könyvről, és egy cukorbetegeknek készült okostapaszról is olvashattok.

Az elolvasott oldalak után fog fizetni az Amazon a szezőknek

A 444.hu-n jelent meg a hír az Amazon új tervezetéről, aminek a lényege, hogy nem az eladott könyvek után, hanem elolvasott oldalanként fizetnének a szerzőknek. Ez a lépés alapjaiban változtathatja meg a digitális kiadványok piacát, és hatásai megjósolhatatlanok. Az új rendszer júliustól fog indulni kísérleti jelleggel, és egyelőre a kiadó nélkül, közvetlenül az Amazonon keresztül megjelent műveket érinti. (link)

Hatalmas siker A szürke ötven árnyalata legújabb kötete

A KönyvesBlogon olvastuk a hírt az erotikus könyvsorozat Grey címet viselő negyedik kötetének sikereiről. A mű már megjelenése napján az első helyre ugrott az Amazon bestseller listáján, és négy nap alatt több mint egymillió példányt értékesítettek belőle. Ebben a számban mind a nyomtatott, mind elektronikus és a hangoskönyv formátumok is beleértendők. Úgy tűnik, a sorozat sikere még mindig töretlen. (link)

Okostapasz cukorbetegeknek

A kütyü.hu számolt be egy amerikai fejlesztésről ami sokkal könnyebbé teheti a cukorbetegek életét. A találmány egy okostapasz, ami folyamatosan monitorozza a beteg vércukorszintjét, és szükség esetén inzulint juttat a szervezetbe. Segítségével megszűnhetnek a kényelmetlen és nehézkesen használható inzulininjekciók. (link)

Bibliobath – a vízálló könyv

Az Ebook Friendly mutatott be egy érdekes Kickstarter tervezetet, amiben a szervezők az első vízálló nyomtatott könyv megjelentetésére gyűjtenek pénzt. A Bibliobath nevű könyv lapjai speciális víztaszító szintetikus papírból készülnek, és a kötése is ilyen tulajdonsággal fog rendelkezni, így biztonságosan lehet majd olvasni a fürdőkádban vagy vízpart mellett. A gyűjtők egyelőre az angolszász irodalom klasszikusait tervezik ilyen formában kiadni. (link)

Mégis lehet majd Németországban este 10 előtt felnőtt témájú e-könyvet vásárolni

Múlt heti merítésünkben beszámoltunk egy németországi törvénymódosítás tervezetéről, aminek köszönhetően az országban este 10 előtt nem lehet majd felnőtt témájú e-könyveket vásárolni. Az Ink, Bits, & Pixels blogja szerint azonban szerencsére nem ez lesz a tervezet végső formája. A blog forrásai szerint valószínűleg az értékesítők továbbra is forgalmazhatnak majd ilyen témájú műveket a nap bármely szakaszában, csak a vásárlók életkorát kell majd ellenőrizniük. (link)

Fejléckép forrása: DailyPic / Foter / CC BY-NC

Ezt olvastad már?

Címkék: , ,
Vissza az oldal tetejére ↑