Merítés Papírontúl – Merítés – 2015. 27. hét

Megjelent: 2015. július 5. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/27.

Olvasd az eszközödön!

Hatalmas büntetés az Apple-nek, tippek fesztiválozóknak, és a hazai Instagram felhasználói szokások. Többek között ezekben a témákban gyűjtöttünk cikkeket szokásos hétindítónkban.

Óriási büntetést kapott az Apple

Az index.hu-n olvastuk a hírt ami szerint az Apple újra elvesztette az amerikai igazságügy-minisztérium elleni pert, és 450 millió dolláros büntetés kapott. A vád szerint a technológiai óriáscég megegyezett öt nagy amerikai könyvkiadóval az áruházában elérhető e-könyvek árainak mesterségesen magasan tartására. (link)

Hasznos kütyük és tanácsok fesztiválozóknak

Az origo.hu-n jelent meg egy cikk, amiben hasznos tippeket olvashatnak a fesztiválra készülők. Mivel már javában dübörög a fesztiválszezon, érdemes átböngészni az cikket, amiben többek között a mobilfizetési lehetőségekről, hasznos applikációkról és kütyükről olvashatunk. (link)

Újabb súlyos csapás a francia Ubernek

Az ITCafé számolt be róla hogy a személyszállításban utazó amerikai székhelyű Uber határozatlan időre felfüggesztette Franciaországban elérhető ingyenes szolgáltatását. A cég már a francia piacon való megjelenésekor is számos kritikát kapott, de az utóbbi időben elszabadultak az indulatok és több támadás is érte az Uber sofőröket az országban. Emiatt döntött a cég a leállás mellett. (link)

Így instázunk mi

A fenti címmel jelent meg egy cikk a prim.hu-n ami az első Magyar Instagram Körkép eredményeiről számol be. Az írásban olvashatunk például a különböző korosztályok kedvelt témáiról, vagy a legtöbb követővel rendelkező hazai felhasználókról. A népszerű közösségi fotómegosztó és -szerkesztő alkalmazás magyar felhasználói szokásainak kutatási eredményeiről egy letölthető e-könyv is megjelent. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑