Merítés

Megjelent: 2015. július 27. | Szerző: Varga Csaba

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/30.

Olvasd az eszközödön!

Tőzsdei jelentések, ismét nyaralással kapcsolatos intelmek és Kerekes Pál új könyvének bemutatója. Ez jutott nekünk a rendkívül forró múlt hétre.

Kiharaptak egy nagyot az alma másik oldalából

Az index.hu-n jelent meg egy cikk arról, hogy hatalmasat zuhantak a múlt hét közepén az Apple részvények, miután nyilvánosságra hozta a cég a második üzleti negyedév eredményének jelentését. A cikkben több okot is felsoroltak azzal kapcsolatban, hogy miért múlta alul a cég a befektetői várakozásokat, melynek hátterében leginkább az új telefonok megjelenésével kissé összezavart készülékportfólió állhat. Ami miatt mégsem kell igazán félteni a céget az a PC piac zsugorodása ellenére több mint 9%-al nőtt Mac eladások és a rekord összegű képszpénztartalék.
Forrás: index.hu

Az Amazon bezzeg szárnyal

Tehát a múlt hét részben a negyedéves üzleti eredmények publikálásáról szólt. Az Amazon részvényei az Apple-al szemben 17%-ot emelkedtek a múlt hét csütörtöki bejelentés óta. A nagy meglepetést az okozta, hogy a cég növekedett és nem csökkent, ugyanis mindenki csökkentést várt az elmúlt két veszteséges negyedév alapján – ez persze nem azért volt, mert a cég bevételei zsugorodtak, hanem mert többet költöttek fejlesztési beruházásokra mint amennyit kerestek. A legnagyobb értékű forgalmat nem a kiskereskedelmi (e-könyves, kütyüs, webpiacos) üzletág, hanem a vállalatok részére létrehozott felhő szolgáltatás, az Amazon Web Services generálta.
Forrás: itcafe

Ha nyaralni is magunkkal visszük kütyüinket…

A technokrata.hu egy rövid áttekintésben sorolja fel, mire kell figyelnünk, ha magunkkal visszük a nyaralásra kedvenc eszközeinket. Az egy dolog, hogy nagyon vigyázzunk rájuk, de – főleg, ha külföldre megyünk és mindenféle kevésbé megbízható wi-fi hálózatra kell magunkat bízni – készüljünk fel a kiberbűnözők ellen is, amennyire csak lehet. Védelmi szoftverek, biztonsági mentés, lopás elleni védelem és hasonló címszavak szerepelnek a cikkben!
Forrás: technokrata

A könyv nem vész el, de átalakul

Ha valakit érdekel az e-könyv jövője és aktuális helyzete, minden szempontból (legyen az üzleti, kulturális, technológiai) a legtöbb információt Kerekes Pál blogján, a Könyvkonnektoron találja meg. A nyelvezet kissé akadémikus, cserébe tényleg mélybe tekintő gondolatokat és a következő évtizedekre is kitekintő válaszokat kaphatunk azzal kapcsolatban, hogy az elektronikus szövegek hogyan változtatják meg a jelenleg ismert gazdasági mechanizmusokat, olvasási szokásainkat és végül majd a gondolkozásunkat. Egyik legfrissebb bejegyzése egy könyvbemutató, mely kiadvány ismét az e-könyv identitásának alakulásáról szól, középpontban a szerzői kiadással  (self-publishing) és annak hosszú távú „könyvkultúra-változtató” hatásival.
Foráss: konyvkonnektor

Fejléckép forrása: Tonymadrid Photography / Foter / CC BY-NC-ND

Ezt olvastad már?

Címkék: , , , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑