Merítés Merítés 2015/31. hét - Könyvkíhívás - 50 könyv egy év alat

Megjelent: 2015. augusztus 3. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/31.

Olvasd az eszközödön!

50 kötetes könyvkihívás, e-ink közlekedési tábla, és egy új duplakijelzős okostelefon. Ezek 31. heti merítésünk témái.

Nem lehetetlen 50 könyvet elolvasni egy év alatt

A Könyves Blogon jelent meg egy bemutató az év egyik slágertémájáról, a Könyvkihívásról. A megmérettetés lényege hogy a résztvevőknek hetente el kell olvasni egy könyvet, de nem mindegy hogy milyet. 50 különböző tematika közül kell választani heti olvasnivalót, amik között vannak egyszerűbbek, mint például egy vicces könyv vagy egy klasszikus alkotás elolvasása, de vannak olyan különlegességek is miszerint egy olyan művet kell elolvasni, amit megvettünk vagy ajándékba kaptunk, de még csak ki sem nyitottunk eddig, vagy például egy a születési évünkben megjelent könyv kiolvasása. (link)

A jövő közlekedési táblája Ausztráliából

Az Index közölt egy rövid hírt az e-ink technológia új felhasználási lehetőségéről, amit ezúttal közlekedési táblába beépítve próbálnak ki. Az ausztráliai Sydney városában állították fel az első ilyen „képernyőt” használó útjelzőt, ami hasznos közlekedési értesítésekkel látja el a sofőröket. A készülék 3G adatátvitel segítségével frissíti a megjelenített információkat, napelemmel üzemel, és éjszakai világítást is kapott. (link)

Hivatalos videón az új két kijelzős okostelefon

A Mobilaréna osztotta meg – egy rövid ismertető kíséretében – az Oukitel U6 nevű okostelefon bemutatkozó videóját. A készülék különlegessége hogy az 5 hüvelykes előlapi kijelző mellett a hátoldalán helyet kapott egy 4,7 hüvelykes másodlagos e-ink is, ami az értesítések és egyéb hasznos információk megjelenítése mellett még olvasásra is használható. Mivel ez a megjelenítő csak lapozáskor fogyaszt energiát, ezért folyamatos használat, olvasás mellett sem fogja hamar lemeríteni a telefont. A készülék piacra kerüléséről egyelőre még nincs információ. (link)

Hogyan állunk digitális képességek terén?

Az eNET idén júniusban végzett egy online kutatást, aminek most közölték az eredményeit is. A felmérés témája a hazai felnőtt internethasználók digitális képességeinek vizsgálata volt. A kutatásból többek között kiderül, hogy egyre több felhasználó elsődleges eszköze az internetezésre az okostelefon vagy táblagép az asztali PC helyett, és hogy a megkérdezettek nagy többsége kiemelten fontosnak tartja, hogy gyermekeik megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek a digitális világ nyújtotta lehetőségekről. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑