Merítés

Megjelent: 2015. augusztus 10. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/32.

Olvasd az eszközödön!

Betűtípus diszlexiásoknak, okosóra látássérülteknek, és jótékony célokra felajánlott e-könyv bevételek. Ezek válogatott híreink a tomboló kánikulában.

Diszlexiásoknak segít a PocketBook

Az IT Cafén is megjelent a hír a PocketBook e-könyv olvasóira elérhetővé vált új betűtípusról, amit kimondottan olvasási zavarokkal küzdőknek fejlesztettek ki. Az OpenDyslexic nevű betűtípus hangsúlyosabb íveket és kiemelt betűvégeket alkalmaz, ezáltal a diszlexiások gyorsabban tudják olvasni, és kevésbé fáradnak el a tevékenység közben. Az OpenDyslexic az általunk is tesztelt PocketBook Touch Lux 3 valamint 2 e-könyv olvasókra érhető el a gyártó honlapjáról, az 5.9-es szoftverfrissítés keretében. (link)

Jótékony célra ajánlja e-könyve teljes bevételét Kondor Vilmos

A Könyves Blog számolt be róla hogy Kondor Vilmos új, csak e-könyv formátumban megjelent Az otthontalanság otthona című novellájának eladásaiból származó teljes bevételét jótékonysági célokra, az Artemisszó Alapitvány részére ajánlja fel. Az alapítvány célja a különböző kulturális, etnikai és társadalmi csoportok közötti párbeszéd és közeledés erősítése, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációjának támogatása. (link)

Máshogy használják a kütyüket a nők, mint a férfiak

A technokrata.hu-n jelent meg egy érdekes elemzés a férfiak és nők okoseszköz felhasználási szokásainak különbségeiből. Az írás a Samsung Techonomic Index 2015 felmérés eredményeit közli és számos figyelemreméltó megállapítást tesz. Egyebek mellett kiderül belőle, hogy sokkal több nő alkalmazza a kütyüjét az egészséges életmód megvalósításában, mint férfi, de például a különböző streaming szolgáltatásokat viszont inkább a férfiak használják ki. (link)

Okosóra látássérülteknek

Az endgadget.com mutatta be a Dot nevű, kimondottan látássérültek számára készült okosórát. Az eszköz különlegessége abban rejlik, hogy az adatokat Braille-írás segítségével jeleníti meg a kijelzőjén, így a felhasználók tapintás segítségével tudják leolvasni az információkat róla. Ezzel a módszerrel akár e-könyveket is lehet olvasni a csuklón viselhető kütyün, amely a gyártó szerint még idén piacra fog kerülni. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑