Merítés

Megjelent: 2015. augusztus 17. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/33.

Olvasd az eszközödön!

Aktuális merítésünk témái: világirodalmi klasszikusok 140 karakterben, felcsatolható billentyűzet Samsung mobilokra, és egy nyereményjátékos automata.

Ezer nyereményt szerzett meg egy bottal a programozó

Az ITcafé számolt be egy amerikai programozó érdekes kísérletéről. Hunter Scott egy olyan programot írt, amely automatikusan megosztotta az olyan twitter üzeneteket, amelyekkel lehetőség volt valamilyen nyereményjátékban részt venni. A bot meglepően jól teljesített, összesen 165 000 ajándékért indult, nagyjából négyet nyert meg naponta kilenc hónapon keresztül, így majdnem ezer nyereményt sikerült szereznie. (link)

Világirodalmi klasszikusok 140 karakterben

És még egy kis twitter. 🙂 Az Sg.hu-n jelent meg egy érdekes bejegyzés, amely arról szól, hogy John Sutherland, a modern angol irodalom professzora, a Booker-díj korábbi elnöke, a világirodalom nagy klasszikusai közül foglalt össze néhányat twitter üzenetnyi hosszúságban. A professzor többek közt Harper Lee Ne bántsátok a feketerigót! és F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsby című művének cselekményét tömörítette 140 karakterbe a fiatalok számára. (link)

Felcsatolható billentyűzettel állt elő a Samsung

Az index.hu-n jelent meg a hír a Samsung új okostelefon kiegészítőjéről, amely egy felcsatolható fizikai billentyűzet. A koreai gyártó 5,7 hüvelykes kijelzővel rendelkező készülékeihez használható kiegészítő egy teljes értékű QWERTY billentyűzet lesz, amely egy védőtokként is funkcionáló hátlappal együtt lesz csatlakoztatható a telefonokra. (link)

Hamarosan Európában is kapható lesz a Pocketbook CAD e-könyv olvasó

A GoodEReader számolt be róla hogy nem sokára Európában is elérhető lesz a professzionális felhasználásra szánt Pocketbook CAD e-könyv olvasó. A különleges készülék 13,3 hüvelykes kijelzővel és teljes Wacom digitizer támogatással rendelkezik, és kategóriájához képest meglehetősen erős hardveres specifikációval látták el. Legalábbis a 2 GB ram és 16 GB háttértár egyáltalán nem megszokott az e-könyv olvasók között. (link)

Fejléckép forrása: mkhmarketing / Foter / CC BY

Ezt olvastad már?

Címkék: , ,
Vissza az oldal tetejére ↑