Merítés Iható könyv - 2015/34. heti merítés

Megjelent: 2015. augusztus 24. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/34.

Olvasd az eszközödön!

Augusztus végi híreink: Obama digitális könyvtára, víztisztító könyv a harmadik világba, dupla kijelzős táblagép-terv az Inteltől és egy könyvhöz készült app, egyenesen az írótól.

Ivóvíztisztításra alkalmas könyvet készítettek kutatók

A prim.hu-n olvastunk egy könyvről, amely különleges kialakításának köszönhetően víztisztításra is használható. A könyv lapjai réz és ezüst felhasználásával szűrőként funkcionálnak, és a tesztek során a vízben található baktériumok 99%-át eltávolították, így emberi fogyasztásra alkalmassá tették azt. A könyv egyetlen lapja akár száz liter víz megtisztítására is alkalmas, így az egész kötet négy éven keresztül biztosíthat egy ember számára tiszta ivóvizet. (link)

Egymilliárd dolláros digitális elnöki könyvtárat tervez Obama

Az Sg.hu számolt be róla, hogy Barack Obama amerikai elnök visszavonulása után egymilliárd dolláros digitális könyvtár létrehozását tervezi. A könyvtár és a hozzá kapcsolódó alapítvány olyan, az elnök hivatali ideje alatt is nagy hangsúllyal kezelt témákra fog összpontosítani, mint például az egészségügyi reformok vagy az iráni megállapodással és a kubai nyitással megalapozott új külpolitikai irány (link)

Külön applikációt fejlesztett könyvéhez az író

A Könyves Blogon jelent meg egy rövid hír egy alkalmazásról, melyet Iain Pears író készíttetett Arcadia című regényéhez. A szerző könyveinek jellemzően több szálon futó és rendkívül bonyolult a cselekménye, nem kivétel ez alól legújabb műve sem. Az applikáció segítségével viszont az olvasók kiválaszthatják, hogy melyik szereplő nézőpontját, részeit akarják olvasni, nagyban megkönnyítve így a regény cselekményének követését. (link)

Dupla kijelzős táblagépet mutatott be az Intel

A The Digital Reader közölt egy hírt az Intel új, egyelőre még csak tervekben létező referencia eszközéről, melyet a San Franciscóban tartott fejlesztői konferenciájukon mutattak be. A kütyü egy lecsatolható billentyűzettel ellátott táblagép lesz, melynek igazi különlegessége hogy a hátoldalán egy másodlagos e-ink kijelző is helyet fog kapni, melyen értesítéseket és különböző hasznos információkat, képeket lehet megjeleníteni.(link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑