Merítés Merítés - 2016/35. hét - Papírontúl - Mindent az e-könyvekről!

Megjelent: 2015. augusztus 31. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/35.

Olvasd az eszközödön!

Visszatér a tetovált lány, jelentés a viselhető eszközök piacáról, és e-ink kijelzős billentyűzet. Többek között ezek a nyár utolsó merítésének témái.

Visszatér a tetovált lány

Jó hírrel szolgálhat a skandináv krimik kedvelőinek a Könyves Blog. Folytatást kapott a műfaj legismertebb képviselője, A tetovált lány. A Millennium-sorozat negyedik, Ami nem öl meg című kötete augusztus 27-én, a világpremierrel egy időben jelent meg magyarul is. A mű keletkezésének körülményeit és történetét egy hosszabb lélegzetvételű cikkben is bemutatja a Könyves Blog. (link)

E-ink kijelzős billentyűzet

A tech2.hu-n olvastunk egy különleges billentyűzetről, amelyet a Microsoft mutatott be a Surface táblagépekhez. Az egyelőre még csak prototípusként létező kiegészítő egyedisége abban rejlik hogy a billentyűzet felső részén egy 1280×305 pixel felbontású  érintés érzékeny e-ink kijelző is helyet kapott. Ezen szabadon konfigurálható a megjelenített tartalom, így akár értesítéseket, vagy az éppen használt programok eszköztárait is megjeleníthetjük rajta. (link)

LG tablet e-könyv olvasásra

Az Sg.hu-n jelent meg egy ismertető az LG nemrég bemutatott új táblagépéről a G Pad II 10.1-ről. A 10,1 hüvelykes Full HD kijelzővel rendelkező táblagép a vékony kávának köszönhetően kimondottan kecses kialakítást kapott, és több különleges funkcióval is rendelkezik. Ilyen például az e-könyv üzemmód, amelynél a képernyő háttérvilágításának kék tónusai lecsökkennek, ezáltal kevésbé fárasztva a szemet olvasás közben. (link)

Keleti bölcsesség a nyugati hülyeség ellen

A fenti címmel jelent meg egy viszonylag hosszú cikk az Indexen, amelynek témája a viselhető okoseszközök jelenlegi és jövőbeli helyzete. Az írásból kiderül, hogy egyelőre felemás sikereket könyvelhetnek el a kategóriába tartozó termékek, és még nem is igazán sikerült elterjedniük a fogyasztók körében. A legnagyobb gyártók ugyan bizakodóan tekintenek a jövőre, de még szerintük is éveket kell várni a nagy áttörésre. (link)

Fejléckép forrása: PauliCarmody / Foter / CC BY

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑