Merítés Merítés - 2016/35. hét - Papírontúl - Mindent az e-könyvekről!

Megjelent: 2015. szeptember 6. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/36.

Olvasd az eszközödön!

Szokásos heti hírcsokrunk témái többek között egy utcakép macskák szemszögéből, a kütyük és a családi kapcsolatok, valamint egy új digitalizáló eszköz.

Jót tesznek a kütyük a családi kapcsolatoknak

Az origo.hu írt az Ericsson ConsumerLab legújabb kutatásáról, amely azt vizsgálta, hogy milyen hatással vannak a különböző mobileszközök a családi kapcsolatokra. Az eredmények szerint a kütyük alapvetően pozitív irányba befolyásolják a családok napi kommunikációját, hiszen segítségükkel a családtagok a nap bármely szakaszában, bárhonnan el tudják érni egymást. A kutatásból persze az is kiderül, hogy a legtöbb szülő azért bevezetett bizonyos szabályokat gyermekei kütyühasználatában, így előzve meg az esetleges függőség kialakulását. (link)

 Az Amazonnal akart kitolni, felvásárolta Murakami könyveit egy japán cég

A Könyves Blog számolt be a japán Kinokuniya könyváruház-lánc kétségbeesetnek mondható üzleti lépéséről. A cég felvásárolta Murakami Haruki író új, Novelist as a Vocation (Az írás, mint hitvallás) című könyvének japánban megjelent nyomtatott példányainak 90%-át. A forgalmazó állítása szerint az Amazon ellenében cselekedett így, de egyes elemzők szerint a felvásárlásban közrejátszhatott az a tény is, hogy a szigetországban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az e-könyvek. (link)

Japánban van macskanézetű Street View

És még egy hír a távol-keleti szigetországból. 🙂 A hirosimai Onomicsi város különleges kezdeményezését mutatta be az index.hu, amelynek keretében elkészítették a Goggle Street View mintájára a város utcaképét, de ezúttal macska szemszögből. A turistacsalogatónak készült térkép elsősorban a város bevásárlónegyedét mutatja be, amely az utcákat benépesítő, és rendkívül barátságos macskáiról híres. (link)

Hordozható digitalizáló eszközt mutatott be a Wacom

A GoodEReader oldalán olvastunk a Wacom új eszközéről, a Bamboo Spark nevű digitalizáló tábláról. Az eszköz különlegessége abban rejlik, hogy a felületére papírlapot kell helyezni, így már a munkafolyamat közben be lehet digitalizálni a hagyományos módon készülő rajzokat és jegyzeteket. A Bamboo Spark októberben fog megjelenni, és az ára nagyjából 160 dollár körül fog mozogni. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑