Merítés Merítés - 2016/37. hét - Papírontúl - Mindent az e-könyvekről!

Megjelent: 2015. szeptember 14. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/37.

Leleplezték az iPad Pro-t, megszűnik a txtr.hu e-könyváruház, akadálymentes közlekedést segítő alkalmazást mutattak be. Válogatott híreink az elmúlt hétről.

Bemutatták az iPad Pro-t

Múlt hét szerdán tartotta az Apple a szokásos őszi termékbemutatóval egybe kötött sajtótájékoztatóját, amin az iPhone 6s és 6s Plus mellett bemutatásra került a hatalmas, 12,9 hüvelykes kijelzővel ellátott iPad Pro táblagép is. Az új eszköz a méretének megfelelően erős hardveres specifikációval is rendelkezik, az Apple legújabb A9X processzora és 4 GB RAM kapott helyet a készülékházban. Az eseményről az Index.hu részletes összefoglalót közölt. (link)

Megszűnik a txtr.hu

Az E-könyv olvasók blogon olvastuk a szomorú hírt, hogy megszűnik az egyik, hazánkban is jelenlévő e-könyv áruház, a ’txtr. A Telekom tulajdonában lévő webshop már most sem működik, és a honlapjuk szerint 2015. október 31-ét követően a már megvett könyvek sem lesznek elérhetőek, ezért érdemes már most lementeni az itt vásárolt könyveket. Az E-könyv olvasók blog egy hosszabb bejegyzésben számol be a txtr’ megszűnéséről és kitér a sajnálatos esemény lehetséges okaira is. (link)

Tankönyv helyett mobilról tanulja a fizikát a gyerek

A fenti címmel jelent meg egy bemutató az Origo.hu-n a Geomatech project új ágáról, amely okostelefonokra tesz elérhetővé különböző fizika ék Kémia leckéket és virtuális kísérleteket. A kezdeményezés keretében matematika tárgyú bemutatók már eddig is megtekintetőek és letölthetőek voltak a project honlapjáról, ehhez csatlakozott most a több évfolyamot felölelő természettudomány témakör is. A készítők remélik, hogy a már kidolgozott tananyag további fejlesztések részévé válhat. (link)

Elkészült Budapest első akadálymentes mobil turistatérképe

A technokrata.hu számolt be egy új magyar fejlesztésről, amely a mozgássérülteknek számára nyújthat nagy segítséget. Az alkalmazás a telefon érzékelőiből gyűjtött adatok alapján automatikusan elkészíti a felhasználók által bejárt területek akadálymentes térképét.  A mobil applikációt a Route4U készítette a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával, és egyelőre csak Android operációs rendszerre érhető el a Google Play Áruházból. (link)

Fejléckép forrása: learnbonds.com

Ezt olvastad már?

Címkék: , ,
Vissza az oldal tetejére ↑