Merítés

Megjelent: 2015. január 26. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/4.

Hétfői hírcsokrunkban egyebek mellett egy gomb méretű számítógépről, a használt e-könyvek árusításának jogi helyzetéről és a frissen bejelentett Windows 10 operációs rendszerről szóló cikkeket gyűjtöttünk össze nektek.

Kabátgomb méretű számítógépet mutatott be az Intel

A tech2.hu-n olvastuk ezt az érdekes hírt egy igazán mini kütyüről. A vállalatóriás elsősorban viselhető eszközökben kívánja felhasználni a Curie nevű apróságot, ami mérete ellenére valóban egy teljes funkcionalítással bíró számítógép. (link)

Kalózkodásra kényszerülnek a magyar tudósok

A fenti címmel jelent meg egy cikk az origo.hu-n a magyar felsőoktatás illegális letöltési problémáiról. Az írás szerint a legnagyobb probléma az intézmények nem megfelelő szakkönyv-ellátottsága, ezért kényszerülnek a hallgatók kalóz források felkutatására. (link)

Minden, amit a Windows 10-ről tudnod kell

Érdekes ismertetőt olvashatunk technokrata.hu-n a Microsoft újonnan bejelentett operációs rendszeréről. Az írás részletesen bemutatja a változásokat a korábbi verzióhoz képest, külön kitérve a program univerzális, platform független lehetőségeire. (link)

Elstartolt a Kindle Textbook Creator

A The Ebook Reader.com-on jelent meg a hír a röviden csak KDP EDU-nak nevezett program bétatesztelésének indulásáról. Az Amazon által készített szoftver hasonló funkcionalitásokkal bír, mint az oldalunkon korábban bemutatott Kid’s Book Creator, de segítségével gyermekkönyvek helyett tankönyveket és egyéb, az oktatásban felhasználható anyagokat készíthetünk. (link)

Bezárt a világ első, használt e-könyveket árusító portálja

A GoodEReader.com közlése alapján Hollandiában egy bírósági ítélet nyomán bezárták az ország egyetlen, használt e-könyveket árusító portálját, a Tom Kabinet-et. Mivel ez volt a világon az első ilyen portál, ezért lehetséges, hogy ez az ítélet precedenst fog teremteni a hasonló ügyek esetében. (link)

Fejléckép forrása: NJ.. / Foter / CC BY

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑