Merítés Merítés - 2015/40. hét - Papírontúl - Mindent az e-könyvekről!

Megjelent: 2015. október 4. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/40.

Olvasd az eszközödön!

Kiterjesztett valóságot használó hazai magazin, okoskarkötő gyermekeknek, és sok a kompromisszum az Amazon olcsó táblagépén.

Artlocator néven kortárs képzőművészeti magazin indul

A kreatív.hu számolt be egy új, nyomtatásban megjelenő folyóiratról melynek különlegessége hogy kiterjesztett valóság (augmented reality, AR) tartalommal is rendelkezik. Az Artlocator eddig is elérhető volt letölthető mobilalkalmazás formájában, de ez az első alkalom, hogy print verzióban is megjelenik. A 140 oldalas magazin elsősorban kortárs művészet és divat témákkal foglalkozik, és okostelefonnal rendelkező olvasók további tartalmakhoz (például zenékhez, galériákhoz) is hozzá férhetnek az újság jelzett oldalain. (link)

Okoskarkötő gyerekeknek

A technokrata.hu mutatott be egy érdekes viselhető okoseszközt. Az LG által gyártott KizON nevű okoskarkötőt elsősorban óvodás és kisiskolás korú gyermekek számára tervezték, segítségével a szülők okostelefonukon nyomon követhetik csemetéjüket, valamint szükség esetén kapcsolatba is léphetnek vele. Azon túl, hogy egy alkalmazás segítségével valós idejű információt nyújt arról, viselője merre jár, közvetlen kommunikációt is kínál a hívás gombnak köszönhetően. Viselője ezzel tárcsázhat egy beállított telefonszámot, illetve fogadhatja a bejövő hívást. (link)

Sok a megkötés az 50 dolláros Amazon tableten

Korábbi hétindítónkban már írtunk az Amazon új Kindle Fire táblagépéről, amelyért alig 50 dollárt (nagyjából 14 ezer forintot) kell fizetni. Most kiderült, hogy az olcsóságnak meg van az ára, ugyanis több korlátozást is tartalmaznak ezek az készülékek. Az egyik ilyen dolog, hogy a táblagépben ugyan van micro SD bővítési lehetőség, de a rajta lévő e-könyveket nem ismeri fel a tablet, még akkor se, ha azok az Amazon saját formátumában vannak rajta. (link)
A másik megkötés, hogy alapból csupán 90 nap garanciát vállal az Amazon a táblagépekre, igaz csupán az Egyesült Államokban és Japánban. A más országokban vásárolt eszközökre továbbra is 1 év garancia van, valószínűleg mert a legtöbb államban ez a törvényben meghatározott minimum időszak az elektronikai eszközök jótállására. (link)

Vakoknak szánt okostelefon és olcsó napelemes rendszer

A prím.hu hírében olvastunk két különleges fejlesztésről amelyek  az ITU Telecom 2015 Fiatal Innovátorok Versenyén nyertek.

tactiX

Az egyik egy látássérültek számára készített okostelefon, melynek tapintható kijelzője Braille-írás segítségével kommunikál a felhasználóval, valamint az ilyen módú szövegbevitelt is lehetővé teszi.

Merítés - 2015/40. hét - Papírontúl - Mindent az e-könyvekről! - tactiX

A tactiX tervrajza

SolarKobo

A másik nyertes egy napelemes energiaszolgáltató rendszer, amely nem igényel nagy összegű beruházást, így családok és vállalkozások széles köre számára teszi elérhetővé a környezetbarát és olcsó energiaforrás használatát. (link)

 

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑