Merítés Merítés - 2015/41. hét - Papírontúl - Mindent az e-könyvekről!

Megjelent: 2015. október 11. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/41.

Olvasd az eszközödön!

Szokásos heti szemlénk témái: A Publio Kiadó felvásárolta a Rukkola könyvcserélő oldalt, újra felbukkant a NoteSlate „tablet”, és egyre több az e-ink divat kiegészítő.

A Publio e-könyves és self-publishing kiadó lett a Rukkola új tulajdonosa

A Szerzői kiadás blogon olvastuk a Publio Kiadó sajtóközleményét, amelyben beszámolnak Magyarország első könyvcserélő oldalának megvásárlásáról. A 2012-ben alakult Rukkola jelenleg már 33 ezer felhasználóval rendelkezik, és közel 350 ezer kölcsönözhető könyv érhető el rajta. A legnagyobb hazai szerzői kiadásra szakosodott kiadó, a Publio, több új szolgáltatást is be fog vezetni az oldalon, az egyik segítségével például jelentősen lerövidülhet a ritka, túlkeresett könyvekre való várakozás. (link)

E-ink divat kiegészítők

A Good E-Reader mutatott be több különleges, e-ink technológiát használó kütyüt, amelyek divatos kiegészítőként is funkcionálnak. A listában van okosgyűrű amely egy mozdulattal headsetté alakítható, e-ink kijelzővel felszerelt nyaklánc és gyűrű, amelyek mintázata változtatható, és természetesen az okosórák sem maradtak ki a felsorolásból. De olyan különlegességek is használják ezt a megjelenítő technológiát, mint a bankkártyák vagy cipők, sőt már pólókba való beépítésére is vannak tervek. (link)

Merítés - 2015/41. hét - Papírontúl - Mindent az e-könyvekről!

A self publishing legendája

A szerzői kiadás témakörét járja körül az E-könyv olvasók blog új bejegyzése. Az írásban kifejtésre kerülnek a módszer előnyei és hátrányai, és a hazai magánkiadás lehetőségeiről is megfogalmazásra kerül egy vélemény. A cikk legfontosabb megállapítása az, hogy nem elég jól és olvasmányosan írni, megfelelő kapcsolati háló és jó reklám nélkül nem igazán lehetnek sikeresek a szerzői kiadásban megjelentetett művek, és ez az e-könyv formátumra különösen igaz. (link)

Totális háború: Microsoft vs. Google vs. Apple

Az Index.hu közölt egy hosszabb összeállítást a három legnagyobb mobilpiaci szereplőről, és legújabb készülékeikről. A cikk számos különböző területen (például multimédiás lehetőségek, fényképezés, munkában való felhasználhatóság, vagy éppen a biztonság) hasonlítja össze a különböző mobiloperációs rendszerek képességeit, rávilágítva előnyeikre és hátrányaikra egyaránt. Ha új táblagép vagy okostelefon vásárlása előtt állunk, vagy csak képben akarunk lenni a legújabb eszköz- és mobiloperációs rendszer fejlesztések területén, akkor érdemes átolvasni a cikket. (link)

Újra felbukkant a NoteSlate

A Prohardver számolt be a még 2011 februárjában bejelentett NoteSlate “tablet” újbóli felbukkanásáról. Az első sorban íráshoz és rajzoláshoz tervezett e-ink kijelzős eszköz sokat változott az eredeti koncepciókhoz képest, a kijelző méret például 13 hüvelykről csaknem a felére, 6,8-re csökkent, az ár viszont a duplájára nőtt 99-ről 199 dollárra. Megmaradt viszont íráshoz és rajzoláshoz használható nyomásérzékeny stylus és az energiatakarékos 1 bites megjelenítési mód. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑