Merítés Merítés - 2015/44. hét

Megjelent: 2015. november 2. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/44.

Olvasd az eszközödön!

Drasztikusan csökkent az e-könyv olvasók elterjedtsége, óriástáblagép a Samsungtól, egészségvédő okoseszközök, és egy kis internet történelem.

Egy év alatt a felére esett az e-könyv olvasók elterjedtsége az Egyesült Államokban

Több külföldi e-könyves portál is beszámolt az amerikai Pew Research Center piac és közvélemény kutató intézet nyáron lefolytatott felmérésének eredményeiről. A kutatás azt vizsgálta, hogy a különböző mobileszközök mennyire terjedtek el az utóbbi egy évben az amerikai felnőtt lakosság körében. Az eredményekből sok egyéb mellett kiderült, hogy a megkérdezettek között az e-könyv olvasó készülékek birtoklása egy év alatt csaknem a felére, 32%-ról 19%-ra esett vissza, köszönhetően az okostelefonok és táblagépek gyors térnyerésének. (link)

Óriástabletet mutatott be a Samsung

Az iPon.hu hírei között olvastunk a Samsung nemrég debütált hatalmas táblagépéről. A Samsung Galaxy View névre keresztelt -hordozhatónak csak erős jóindulattal nevezhető eszköz 18,4 hüvelykes, full HD felbontású kijelzővel, és meglehetően erős hardveres specifikációval rendelkezik. Súlya viszont több mint két és fél kilogramm, így ezt a kütyüt nem is hagyományos táblagépként való felhasználásra tervezte a cég, sokkal inkább – egy a televízió és a táblagép között elhelyezkedő – szórakozató eszköznek ajánlják. (link)

Minden egy véletlen köszönéssel kezdődött

A fenti címmel jelent meg egy cikk az Origón, amely az internet történetét mutatja be. Az írás részletesen elmeséli a világháló 46 évvel ezelőtti megteremtésének körülményeit, és bemutatja fejlődési útját is, a leginkább pénz megtakarítási okokból és katonai felhasználásra kiépített őshálózatoktól kezdve, az első weboldalak elkészítésén keresztül, egészen a ma is ismert, a modern élethez szinte nélkülözhetetlen internet kialakulásáig. (link)

Négy okoseszköz egészségünk védelmében

Különleges, otthoni egészségügyi felhasználásra szánt okoseszközöket mutat be cikkében a Prohardver. A viszonylag hosszú írásban részletes bemutatót olvashatunk egy testelemző mérlegről, valamint vérnyomás-, láz-, és vércukormérő eszközökről. Ezek közös tulajdonsága, hogy csak okostelefon vagy táblagép segítségével érhető el teljes funkcionalitásuk, ami cserébe viszont jóval bővebb is, mint a hagyományos (és jóval olcsóbb) társaiké. (link)

Bemutató videó az okos-vérnyomásmérőről:

 

Ezt olvastad már?

Címkék: , ,
Vissza az oldal tetejére ↑