Merítés

Megjelent: 2015. február 2. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/5.

Olvasd az eszközödön!

Dupla kijelzős e-könyvolvasó koncepció, drága e-ink monitor, Office Androidra. Többek között ezekről szól aktuális Merítés rovatunk.

Elérhetőek az androidos tabletekre szánt Office alkalmazások, megjelent az Outlook levelező alkalmazás is!

A Prim Onlineon olvashattuk a hírt, miszerint elérhetővé váltak a Microsoft legismertebb irodai szoftverei a Google Play Áruházban. Az Android rendszert futtató készülékekre szánt Word, Excel, PowerPoint alkalmazások az előzetes vélemények szerint elég jól sikerültek, tesztelésüket mi is tervezzük. (link)

Dupla kijelzős e-könyv-olvasóról jelent meg egy koncepció

A GoodeReader.com-on jelentek meg képek és egy videó az egészen jól kinéző Flipbook nevű e-könyv-olvasóról. Bár egyenlőre még csak dizájn szintjén létezik az eszköz, nagyon reméljük, hogy az ötlet hamarosan megvalósításra kerül, hiszen a dupla e-ink kijelzőben rengeteg lehetőség rejlik. (link)

Az e-könyv és a kreatív rombolás

A fenti címmel egy igen érdekes bejegyzés jelent meg a Könyves Blogon. Az írás számos témát érint, többek között az új EU-s árucikk áfa szabályozás hatásait az e-könyv piacra, vagy a hagyományos könyvek és digitális társaik közötti különbségeket és hasonlóságokat. A cikk merész kijelentésekkel taglalja az illegális letöltések etikai kérdéseit is. (link)

13,3 hüvelykes e-papír monitort mutatott be a Dasung

A Porhardver.hu közölt cikket az e-ink technológiát használó monitor bejelentéséről. Úgy tűnik, hogy a kínai Dasung cégnek sikerült megoldani az ilyen megjelenítők legnagyobb problémáját, a lassú képfrissítés kérdését. Sajnos a kijelző igen drága, már az induló ára is 645 dollár, és ez később 970-re fog nőni. (link)

Kell-e félnünk a digitalizálás következményeitől?

A fenti kérdést pórbálja megválaszolni az Sg.hu cikke. A probléma az írás alapján igazából kettős, hiszen egyfelől az egyre nagyobb digitális átállás miatt egyre több munkahely fog megszűnni, másfelől viszont pont ennek köszönhetően új munkalehetőségek jönnek létre. Az igazi kérdés az, hogy vajon a társadalom elég gyorsan tud-e reagálni a megváltozott körülményekre? (link)

 

Ezt olvastad már?

  • Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/8.2015. február 23. Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/8. Szokásos hétindító rovatunkban többek között ingyenes Office programcsomagról, fáknak címzett e-mailekről, és egy könyvkihívásról is beszámolunk nektek. Fáknak címzett e-mailek Érdekes […]
  • Egy kis hazai – Alcor Myth e-könyv-olvasó teszt2015. december 29. Egy kis hazai – Alcor Myth e-könyv-olvasó teszt Az Alcor új e-könyv-olvasó készüléke még éppen megérkezett év végére, hogy karácsonyra a fa alá tudjon kerülni. Aki ilyet kapott már biztos jól „megnyomkodta” és feltöltötte könyvekkel. […]
  • Csinosabb, gyorsabb és okosabb – PocketBook Touch HD teszt2017. március 9. Csinosabb, gyorsabb és okosabb – PocketBook Touch HD teszt Nemrég került a kezünkbe az egyik legkísérletezőbb e-könyv-olvasó gyártó új zászlóshajója, mely még 2016. szeptemberében „csücsült fel” a középkategóriás készülékek palettájának tetejére, […]
  • A legjobb e-könyv-olvasók karácsonyra2016. december 4. A legjobb e-könyv-olvasók karácsonyra Kis késéssel de elkészült a cikkünk, úgy gondoljuk, teljes áttekintést tudunk nyújtani a hazai piacról korábbi tapasztalatainkat figyelembe véve. Természetesen az ajánló némileg […]

Címkék: , , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑