Merítés

Megjelent: 2015. február 16. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/7.

Olvasd az eszközödön!

Aktuális heti válogatásunkban a jelenlegi sikerkönyvekről, az oldalszámozás történetéről, és a Tago Arc sikeréről is beszámolunk.

Vágyak és bűnök: ezek most a sikerkönyvek Magyarországon

A Pénzcentrum.hu közölt egy írást és listát a jelenleg legsikeresebb könyvekről a hazai piacon. Az első helyen Radnóti Miklós feleségének, Gyarmati Fanninak naplója áll, míg a harmadik –nem túl meglepő módon- A szürke ötven árnyalata. (link)

Megjelent a magyar nyelvű kategória a kindle áruházban

a The Digital Reader-en olvastuk a hírt hogy az Amazon e-könyv áruházában többek között már választható a magyar nyelv is. Jelenleg ugyan összesen 1 darab könyv van a kategóriában (a Tiffany 293-294. összevont száma), de ez a lépés előrevetíti, hogy a későbbiekben más művek is megjelenhetnek a Kindle Store-ban. (link)

Az oldalszámozás története és jövője

A Slate.com egy viszonylag hosszú, angol nyelvű írást jelentetett meg a könyvek történetéről és jövőjéről.  Olvashatunk benne a névmutató és a impresszum kialakulásáról és elterjedéséről, valamint az oldalszámozás történetéről is, és ezeknek létjogosultságáról a digitális korban. (link)

Óriási siker a magyar high-tech karkötő!

Előző merítésünkben már beszámoltunk a Tago Arc karkötőről, erről az e-ink kijelzős ékszerről. A technokrata.hu új híre beszámol róla hogy a kütyü Indiegogo közösségi finanszírozás kampánya rendkívül sikeres volt, a készítők 1 nap alatt összegyűjtötték a találmány elkészítéséhez kért 40 ezer dollárt. (link)

Szomorú, de ennek a megoldásnak is van már értelme

Az ITcafé-n jelent meg egy írás, ami a facebook új módosításáról számol be. A funkció lényege hogy megadhatunk egy személyt, aki az elhalálozásunk esetén is kezelheti a facebook fiókunkat. (link)

Ezt olvastad már?

  • Túl a csúcson – PocketBook InkPad 3 e-könyv-olvasó teszt2018. augusztus 3. Túl a csúcson – PocketBook InkPad 3 e-könyv-olvasó teszt Végre megkaptuk tesztelésre a PocketBook legnagyobb (7,8 hüvelykes kijelzővel ellátott), legerősebb – a Touch HD 2 felmagasztalása után meg kell, hogy kövessük magunkat – és legjobb […]
  • Megjelent az új Kindle!2016. április 13. Megjelent az új Kindle! Előrendelhetővé vált az Amazon legújabb e-könyv-olvasója, a Kindle Oasis. Az új eszköz érdekes kialakítást és igen erős árazást kapott. A tegnapi napon az Amazon hivatalosan is […]
  • Ingyen e-könyvek a nagyvilágból2016. február 25. Ingyen e-könyvek a nagyvilágból Az alábbi bejegyzésben közvetlen linkeket találtok nagy e-könyv áruházak ingyenes kínálatához. Amazon Ingyenes e-könyv public domain alatt vagyis ezek közkincsek: Amazon Public Domain […]
  • Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/42.2015. október 18. Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/42. Huszonöt éves a hazai mobilhálózat, kerekasztal beszélgetés az e-könyvekről, nem sért szerzői jogot a Google Books. Ezek történtek az elmúlt héten. Huszonöt éves a hazai […]

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑