Merítés

Megjelent: 2015. február 16. | Szerző: Varga Tamás

0

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/7.

Olvasd az eszközödön!

Aktuális heti válogatásunkban a jelenlegi sikerkönyvekről, az oldalszámozás történetéről, és a Tago Arc sikeréről is beszámolunk.

Vágyak és bűnök: ezek most a sikerkönyvek Magyarországon

A Pénzcentrum.hu közölt egy írást és listát a jelenleg legsikeresebb könyvekről a hazai piacon. Az első helyen Radnóti Miklós feleségének, Gyarmati Fanninak naplója áll, míg a harmadik –nem túl meglepő módon- A szürke ötven árnyalata. (link)

Megjelent a magyar nyelvű kategória a kindle áruházban

a The Digital Reader-en olvastuk a hírt hogy az Amazon e-könyv áruházában többek között már választható a magyar nyelv is. Jelenleg ugyan összesen 1 darab könyv van a kategóriában (a Tiffany 293-294. összevont száma), de ez a lépés előrevetíti, hogy a későbbiekben más művek is megjelenhetnek a Kindle Store-ban. (link)

Az oldalszámozás története és jövője

A Slate.com egy viszonylag hosszú, angol nyelvű írást jelentetett meg a könyvek történetéről és jövőjéről.  Olvashatunk benne a névmutató és a impresszum kialakulásáról és elterjedéséről, valamint az oldalszámozás történetéről is, és ezeknek létjogosultságáról a digitális korban. (link)

Óriási siker a magyar high-tech karkötő!

Előző merítésünkben már beszámoltunk a Tago Arc karkötőről, erről az e-ink kijelzős ékszerről. A technokrata.hu új híre beszámol róla hogy a kütyü Indiegogo közösségi finanszírozás kampánya rendkívül sikeres volt, a készítők 1 nap alatt összegyűjtötték a találmány elkészítéséhez kért 40 ezer dollárt. (link)

Szomorú, de ennek a megoldásnak is van már értelme

Az ITcafé-n jelent meg egy írás, ami a facebook új módosításáról számol be. A funkció lényege hogy megadhatunk egy személyt, aki az elhalálozásunk esetén is kezelheti a facebook fiókunkat. (link)

Ezt olvastad már?

  • Hogyan NE használjuk a közösségi médiát, avagy Karakter-öngyilkosság mesterfokon2014. szeptember 23. Hogyan NE használjuk a közösségi médiát, avagy Karakter-öngyilkosság mesterfokon „Nem vagyok a személyes ügyfélszolgálati forródrótotok. Ne tőlem kérdezzétek a regényeim sorrendjét, hogy mikor jelenik meg a következő könyvem, vagy hogy hogyan kapcsoljátok be a […]
  • Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/4.2015. január 26. Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/4. Hétfői hírcsokrunkban egyebek mellett egy gomb méretű számítógépről, a használt e-könyvek árusításának jogi helyzetéről és a frissen bejelentett Windows 10 operációs rendszerről szóló […]
  • E-könyv bérlés az Amazonon2015. június 25. E-könyv bérlés az Amazonon Az e-könyvek egyre nagyobb arányú elterjedésével egyre több külföldi forgalmazó biztosít a normál vásárláson kívül bérlési lehetőséget is, természetesen előfizetési díjért cserébe. Ez az […]
  • Kindle vagy nem Kindle, ez itt a kérdés2014. december 17. Kindle vagy nem Kindle, ez itt a kérdés Az „E-könyv olvasók a hazai piacról...″ című bejegyzéssorozatunk utolsó része előtt mindenképpen szerettük volna pár szót írni az Amazon eszközeiről. Aki valamilyen szinten foglalkozott […]

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑