Merítés

Megjelent: 2015. március 2. | Szerző: Varga Tamás

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/9.

Olvasd az eszközödön!

Hétfői hírcsokrunkban többek között a ma induló e-könyv olvasás hetéről, a PocketBook új e-könyv olvasóiról és a YouTube gyerekbarát alkalmazásáról is olvashattok.

Ezen a héten is olvass e-könyveket! – mától itthon is „Read an E-book Week” van

A 2004-ben Kanadából indult kezdeményezés mára Magyarországon is számtalan követőre talált. Az eseményhez kapcsolódó  kedvezményekről, akciókról tegnap megjelent cikkünkből tájékozódhattok. (link)

Új e-könyv olvasókat mutatott be a PocketBook

A Kütyü Magazinon olvashattunk a PocketBook új e-könyv olvasóiról. A vállalat több érdekes és úttörő készüléket is bemutatott a DISTEE EMEA konferencián, például az intelligens világítású PocketBook Sense-et vagy mérnökök számára tervezett, hajlékony házú 13,3 hüvelykes CAD Reader Flex-et. (link)

Bemutatkozott a Pebble Time

A tech2.hu-n jelent meg a hír az egyik legrégebbi okosóra gyártó új készülékéről. A most bejelentett Pebble Time már színes e-ink kijelzőt és vékonyabb készülékházat kapott. Várható kiskereskedelmi ára 199 dollár lesz. (link)

Megjelent a gyermekbarát YouTube app

A múlt héten startolt a YouTube kifejezetten gyermekek számára készült applikációja, hivatalosan egyenlőre csak az amerikai felhasználóknak. Az index.hu egy hosszabb cikkben mutatja be a még elég sok hiányossággal küzdő alkalmazást. (link)

Végleg leállt a Kobo a Glo e-könyvolvasó forgalmazásval

A GoodEReaderen olvastuk a hírt a 2012-ben megjelent e-könyv olvasó forgalmazásának megszűnéséről. A Kobo több színben is megjelent e-könyv olvasója rendkívül népszerű volt a fiatalabb korosztály körében, így várhatóan egy frissített, modernebb konfigurációval rendelkező verzió fogja váltani. (link)

Ezt olvastad már?

  • HomeTube – Gyerekbarát kezdőképernyő Androidra2014. szeptember 27. HomeTube – Gyerekbarát kezdőképernyő Androidra A Youtube videók nézése gyermekeink számára remek szórakozási lehetőséget nyújthat, pláne ha ezt egy táblagépen tehetik meg. Sok szülő azonban (gyakran jó okkal) nem szívesen hagyja, hogy […]
  • Ilyen is van: okostelefon, mint Youtube távirányító2014. szeptember 6. Ilyen is van: okostelefon, mint Youtube távirányító Számos alkalmazás van okostelefonokra, amivel az asztali számítógépünkön vezérelhetjük Youtube videók lejátszását. Viszont lehetőségünk van ugyanezt megtenni csupán böngésző segítségével, […]
  • Küldj vicces videókat Karácsonyra:)2014. december 22. Küldj vicces videókat Karácsonyra:) Emlékeztek még az Elfyourselfre? A még 2006-ban indult oldalon a látogatók egy zöld manó bőrébe bújhattak bele, úgy, hogy az arcukról (vagy bárki máséról) egy fényképet töltöttek fel, ez […]
  • Történelmi pillanatok…2014. szeptember 1. Történelmi pillanatok… Volt, hogy egy kötött könyv használatához is segítség kellett. Vajon már a középkorban is létezett ügyfélszolgálat? Az alábbi videó szerint minden bizonnyal, ráadásul már akkor sem mindig […]

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑