Merítés

Megjelent: 2015. március 2. | Szerző: Varga Tamás

Merítés – az elmúlt hét érdekességei hétfő reggelre – 2015/9.

Hétfői hírcsokrunkban többek között a ma induló e-könyv olvasás hetéről, a PocketBook új e-könyv olvasóiról és a YouTube gyerekbarát alkalmazásáról is olvashattok.

Ezen a héten is olvass e-könyveket! – mától itthon is „Read an E-book Week” van

A 2004-ben Kanadából indult kezdeményezés mára Magyarországon is számtalan követőre talált. Az eseményhez kapcsolódó  kedvezményekről, akciókról tegnap megjelent cikkünkből tájékozódhattok. (link)

Új e-könyv olvasókat mutatott be a PocketBook

A Kütyü Magazinon olvashattunk a PocketBook új e-könyv olvasóiról. A vállalat több érdekes és úttörő készüléket is bemutatott a DISTEE EMEA konferencián, például az intelligens világítású PocketBook Sense-et vagy mérnökök számára tervezett, hajlékony házú 13,3 hüvelykes CAD Reader Flex-et. (link)

Bemutatkozott a Pebble Time

A tech2.hu-n jelent meg a hír az egyik legrégebbi okosóra gyártó új készülékéről. A most bejelentett Pebble Time már színes e-ink kijelzőt és vékonyabb készülékházat kapott. Várható kiskereskedelmi ára 199 dollár lesz. (link)

Megjelent a gyermekbarát YouTube app

A múlt héten startolt a YouTube kifejezetten gyermekek számára készült applikációja, hivatalosan egyenlőre csak az amerikai felhasználóknak. Az index.hu egy hosszabb cikkben mutatja be a még elég sok hiányossággal küzdő alkalmazást. (link)

Végleg leállt a Kobo a Glo e-könyvolvasó forgalmazásval

A GoodEReaderen olvastuk a hírt a 2012-ben megjelent e-könyv olvasó forgalmazásának megszűnéséről. A Kobo több színben is megjelent e-könyv olvasója rendkívül népszerű volt a fiatalabb korosztály körében, így várhatóan egy frissített, modernebb konfigurációval rendelkező verzió fogja váltani. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑