E-papír kindle_manga

Megjelent: 2016. február 16. | Szerző: Varga Tamás

0

Mire jók még az e-könyv olvasók?

Olvasd az eszközödön!

Bár az e-könyv-olvasókat (mint ahogy a nevük azért elég jól sejteti 🙂 ) elsősorban elektronikus könyvek olvasására találták ki, de a komolyabb darabok azért más dolgokra is alkalmasak. Rengetegen szeretnek például képregényeket is olvasni, és erre is  egész jól használhatóak ezek a készülékek.

Persze figyelembe kell venni az e-ink technológia korlátait, például a csak szürkeárnyalatos kijelzőt, ami a színes képregények olvasásánál elég nagy hátrányként jelentkezik. Az is tény, hogy a legtöbb e-könyv olvasó kijelzője hat hüvelyk átmérőjű ami bizony elég kicsi ezekhez a képes történetekhez. De persze léteznek nagyobb készülékek is, mint például az alábbi videóban lévő Icarus Illumina XL:

Ez a nyolchüvelykes olvasó tökéletesen alkalmas a videóban is szereplő távol-keleti mangák olvasására, hiszen ezek legtöbbje a borító kivételével fekete-fehér. Ráadásul ez a kütyü – mint az összes Illumina – Android operációs rendszert használ, és elérhető rá a Google Play Áruház. Ez pedig azt jelenti hogy olyan képregényolvasó alkalmazást teszünk rá amilyet csak szeretnénk. A nagy kijelzőn pedig ráközelítés nélkül lehet élvezni a történeteket, így a lassú képernyőfrissítés miatt sem kell aggódnunk.

Videó forrása: Good e-Reader
Fejléckép forrása: kodomut via Foter.com / CC BY

Ezt olvastad már?

Címkék: , ,
Vissza az oldal tetejére ↑