Merítés e-ink-post-it

Megjelent: 2016. november 2. | Szerző: Varga Tamás

0

Napelemes e-papír kijelző és új Onyx e-könyv-olvasó

Olvasd az eszközödön!

Napelemes e-papír kijelző, körkép a digitális mesekönyvekről, új Onyx e-könyv-olvasó, okoszuhany a környezettudatos vízfelhasználásért.

Napelemes e-papír kijelző

A New Scientist számolt be róla hogy a Microsoft kutatási részlege olyan e-papír kijelzőt fejlesztett ki, ami napelemek segítségével működik, így nem igényel semmilyen külső áramforrást. Bár eddig is voltak hasonló megoldások, ez az új megjelenítő viszont nem igényel közvetlen napfényt, tökéletesen töltődik beltéri körülmények között, akár lámpafénynél is. A kis eszköz Bluetooth technológia segítségével más készülékekhez is tud kapcsolódni, és képes megjeleníteni az általuk küldött információkat.  A kijelző még tesztelési és fejlesztési fázisban van, de a működő prototípus alapján hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülhet. (link)

Digitális mesekönyvek: ingyenes, előfizetős variációk. A Bookr Kids-ről külön is

A fenti címmel jelent meg egy cikk a Könyvkonnektor oldalán, ami kisgyermekes családoknak lehet igazán hasznos. A bejegyzés sorra veszi hogy milyen ingyenes és fizetős lehetőségek vannak digitális mesék olvasására, megemlítve például a Magyar Elektronikus Könyvtár gyűjteményét és a Digitális Irodalmi Akadémiát is. Emellett bemutat fizetős oldalakat is, a rendkívül sikeres Bookr Kids előfizetéses modelljével külön is foglalkozik. A digitális mesekönyvek legnagyobb előnye nyomtatott társaikkal szemben, sokkal jobb a hozzáférhetőségük: bárhol és bármikor kereshetünk vagy vásárolhatunk egyet, amit akár a zsebünkben lévő telefonunkon is tárolhatunk. (link)

Új e-könyv-olvasó az Onyx-tól

A The Digital Reader oldalán olvastuk, hogy új e-könyv-olvasóval jelentkezett a kínai Onyx cég. Az Onyx Boox Caesar nevű készülék a belépő kategóriát célozza meg, itt azonban igen erős ajánlat lehet. Az 1024×758 képpont felbontású kijelző Carta technológiát használ, és rendelkezik háttérvilágítással is, ami mindenképpen kiemeli hasonló árkategóriájú társai közül. Azonban nem rendelkezik semmilyen vezeték nélküli adatkapcsolattal, és érintőfunkciókkal sem, a készülék vezérlését nyomógombokkal oldották meg. Az Onyx Boox Caesar kontinensünkön egyelőre csak Oroszországban kapható, ára átszámolva nagyjából 30 ezer forint. (link)

Okoszuhany a környezettudatos vízfelhasználásért

A Kreatív Online mutatott be egy okoseszközt, amely a vízpocsékolás megelőzésében segítheti felhasználóit. A Swon nevű készülék bármilyen zuhanyrózsára felszerelhető és méri hogy mennyi időt töltöttünk zuhanyozással, ez alatt mennyi vizet használtunk el, és hogy mennyi energiát használt fel a vízmennyiség felmelegítése. Ezeket az adatokat át is küldi wi-fi adatkapcsolaton keresztül a felhasználó okostelefonjára, és tanácsokat ad a víz- és energiafelhasználás csökkentésére. Például, minimálisan kevesebb víz- és energiafogyasztással akár 20%-ot is spórolhatunk a költségeken. (link)

Fejléckép forrása: Microsoft Research

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑