Merítés Merítés - 2016/04. hét

Megjelent: 2016. január 31. | Szerző: Varga Tamás

0

Okosóra kisokos, Apple Watch és Kids Mode bemutató

Olvasd az eszközödön!

Okosóra kisokos, első benyomások az Apple Watchról, Kids Mode alkalmazás bemutató, és e-ink tokot tervez a Microsoft Lumia telefonjaihoz.

Kisokos az okosórához

A Kütyü Magazinon olvashatunk egy hosszabb lélegzetvételű írást az okosórákról. A cikkből megismerhetjük ezeknek a hordozható készülékeknek a történetét, kezdve a rendkívül sikeres Pebblen át a különböző – megbukott – okostelefon funkciókat is ellátó modelleken egész az Apple Watch-ig. Emellett azt is megtudhatjuk, hogy mire is jók ezek az eszközök, milyet érdemes beszerezni belőlük, milyen tulajdonságaikra és funkcionalitásaikra kell figyelni kiválasztásukkor. Ha okosóra vásárlásán gondolkozunk, akkor ajánlott olvasmány a cikk. (link)

Apple Watch: az első benyomások

A héten hazánkban hivatalosan is megvásárolhatóvá vált az Apple első okosórája, az Apple Watch. Ennek alkalmából közölt egy cikket a forgalmazás start-eseményéről az Origó, melyben a szerző első benyomásait osztja meg az elegáns, de meglehetősen drága kütyüről. A cikkből kiderül hogy csak visszafogott érdeklődés kísérte az Apple hordozható készülékét, az új iPhone-ok megjelenésekor tapasztalható tömegjelenetek, sorban állás egyáltalán nem volt jellemző a forgalmazás első napján. (link)

Kids Mode bemutató

A Technokrata közölt cikket egy, a Samsung készülékeire elérhető alkalmazásról, amelyet kimondottan gyermekek számára készítettek. A Kids Mode-t a szülők saját okostelefonjaikra is telepíthetik, és egy PIN-kód beállítása után a gyerekek anélkül használhatják ezeket, hogy esetleg elállítanának vagy kitörölnének rajtuk valamit. Az applikáció rengeteg játékot, képességfejlesztő- és oktatóprogramot tartalmaz, így a kicsik szórakozás közben tanulhatnak. Emellett természetesen csak az életkoruknak megfelelő médiatartalmakhoz férhetnek hozzá, és azt is be lehet állítani hogy mennyi ideig játszhatnak a készülékeken. (link)

Kids Mode Kép forrása: Samsung Newsroom via Foter.com / CC BY-NC-SA

E-ink kijelzős tok Lumia okostelefonokra

A Good E-Reader jelent meg egy érdekes hír amely szerint a Microsoft egy olyan flip – kihajtható – tok elkészítésén dolgozik, amelynek a belső felületén egy e-ink kijelző kapna helyet. Ez a másodlagos megjelenítő, számos dologra lenne használható, például billentyűzetként, vagy értesítési képernyőként is funkcionálna, és mivel e-tinta technológiát használna fogyasztása csupán a töredéke lenne a fő kijelzőjének, így a készülékek üzemideje is meghosszabbodna. A Lumia telefonokhoz használható kiegészítő egyelőre még a tervezési fázisban van, így megjelenési idejéről nincsenek információk. (link)

Fejléckép forrása: Janitors via Foter.com / CC BY

 

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑