Merítés Liquavista

Megjelent: 2016. július 11. | Szerző: Varga Tamás

0

Okosruha verseny és készülhet a színes Kindle

Olvasd az eszközödön!

Okosruha versenyt szervez az Ericsson és a Szertár, készülhet a színes Kindle, előrendelhető az óriási e-ink kijelző, és biztonsági rések az okosórákban.

Országszerte készülnek az okosruhák a Kutatók Éjszakájára

A Prim.hu számolt be az Ericsson és a Szertár közös rendezvénysorozatáról, melynek keretében okosruhákkal és egyéb viselhető okoseszközökkel foglalkozó programokat szerveznek országszerte. A foglalkozásokon elkészült ruhadarabokkal versenyt is szerveznek az idén szeptember 30.-án megrendezésre kerülő Kutatók Éjszakájára. Az esemény a SzerCODE Challenge nevet kapta, és a versenyzők négy kategóriában nevezhetik a viselhető kütyüket. A nyeremények között Sony SmartWatch 3 SWR50 okosóra, Rapsberry Pi 3 miniszámítógép és Fitbit Charge okos karperec is van. (link)

Színes kijelzős e-könyv-olvasót fejleszt az Amazon

A Good-e Reader oldalán olvastuk, hogy iparági híresztelések szerint egy új 8 hüvelykes színes e-tinta kijelzővel felszerelt e-könyv-olvasó fejlesztésén dolgozhat az Amazon. A cégóriás még 2013-ban vásárolta meg a Liquavista nevű színes e-papír technológiát a Samsung-tól, és úgy tűnik, hogy három évvel később alkalmazni is kezdik. Belső információk szerint az új készülék bejelentése idén októberben vagy novemberben történhet meg. Ha igazak a hírek, és valóban lesz színes kijelzővel rendelkező Kindle készülék, akkor az egy megfelelő árazással igen sikeres lehet, hiszen sokak számára tökéletes lehet egy alacsony energiafogyasztású olvasó eszköz, amelyen nem csak hagyományos e-könyveket, hanem színes PDF fájlokat és képregényeket is lehet olvasni. (link)

Hamarosan gyártásba kerül az óriási Mobius e-ink kijelző

A The Digital Reader jelentette meg a hírt, hogy hamarosan tömeggyártásba kerül egy új 13,3 hüvelykes e-tinta kijelző. A panel a legújabb generációs Carta e-ink technológiát ötvözi a Mobius hajlékonyságával, felbontása 2200×1650 pixel. Az ezzel a kijelzővel rendelkező készülékek már túl nagyok lesznek hagyományos e-könyvek olvasásra, azonban tervrajzok és sok képet tartalmazó, fixre formázott PDF fájlok (pld. tankönyvek) olvasására tökéletesek lehetnek. A kijelző már előrendelhető a nagykereskedőknél, a gyártás beindítása 2016 utolsó negyedévében várható, így az első ilyen panellel felszerelt eszközök leghamarabb 2017-ben jelenhetnek meg. (link)

Veszélyes lehet a fitneszkarkötők mozgásérzékelője

Érdekes cikket közölt az IT Café a fitneszkarkötőkben és okosórákban található mozgásérzékelők biztonsági réseiről. A kínai Hszian városában rendezett ASIACCS számítógépes és kommunikáció-biztonsági konferencián a Binghamton Egyetem kutatói bemutattak egy olyan módszert, amelynek segítségével 80 százalékos pontossággal meg tudták állapítani az okosórák adataiból a viselő bankkártyájához tartozó PIN kódot. Az egyre fejlettebb mozgásérzékelők már a legkisebb kéz- és ujjmozdulatainkat is érzékelni tudják, és mivel Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikálnak, ezért a megfelelő eszközökkel és algoritmusokkal számos érzékeny információt meg lehet állapítani a bennük tárolt adatokból. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , ,
Vissza az oldal tetejére ↑