Merítés drone

Megjelent: 2017. február 5. | Szerző: Varga Tamás

0

Online régészet és milyen szabályok vonatkoznak a drónokra?

Régészeti feltárások online, szexuális felvilágosítást segítő oldal indult, mire figyeljünk a drónoknál, és a leggyakoribb hackertámadások.

Legyen ön is Indiana Jones!

Az Indexen jelent meg a hír hogy a nagyközönség számára is elérhetővé tette a GlobalXplorer nevű szoftvert annak alkotója, Sarah Parcak. A GlobalXplorer lehetséges régészeti lelőhelyek megtalálásában nyújt segítséget műholdképek segítségével, így mostantól fogva bárki segítheti az archeológusok munkáját. Parcak reményei szerint nem csak az új lelőhelyek felderítésében, hanem a már meglévők védelmében is segítséget nyújthat a szoftver, mivel a műholdképeken az is látszik, ha egy már feltárt területen változások történtek. Ráadásul a felhasználók által gyűjtött adatokat kizárólag professzionális régészek és történészek kapják meg, így elvileg az információk csakis megbízható kezekbe juthatnak el. (link)

Miért lesz valakiből hacker?

A Prím Hírek oldalán olvashatunk egy érdekes cikket, amely a leggyakrabban előforduló hackertámadások típusait mutatja be. Megismerhetjük belőle a túlterheléses támadások működését és megtudhatjuk, hogyan kerülhetjük el, hogy a saját eszközeinket is felhasználják ezekhez. De bemutatásra kerülnek a zsarolóvírusok és az adathalászati módszerek is. Ezek mellett még a 2016-os év legnagyobb hackertámadásairól is olvashatunk. A cikk nem csak a téma iránt érdeklődőknek, hanem még az átlag felhasználóknak is melegen ajánlott. (link)

Új chatapp segíti a szexoktatást

Az Origó közölt egy bemutatót a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány új projektjéről a yelon.hu nevű weboldalról és a hozzá tartozó applikációról. Ezek a szexuális felvilágosításban nyújtanak segítséget a tiniknek, például különböző cikkeket olvashatnak a témában. De az oldalon még anonim chatszolgáltatás is van amin keresztül szakembereknek lehet teljesen névtelenül feltenni olyan kérdéseket, amik más helyzetben talán kínosnak számítanának, és ezekre tény- és szakszerű válaszokat is kapnak a tinik. (link)

Erre figyeljen, ha drónt röptetne

A Technokrata oldalán jelent meg egy átfogó ismertető a drónokkal kapcsolatos hazai szabályozásról. A cikkből kiderül hogy mi is számit drónnak a jogszabály szerint (a 10 ezer forintért vásárolt mini quadrokopter reptetése például nem feltétlenül esik korlátozás alá). Azt is megtudhatjuk, hogy a drónokkal felvett videókra milyen szabályok vonatkoznak, milyen magasra lehet velük maximum repülni, és hogy ha magánterületen kívül akarjuk használni őket akkor milyen engedélyekre van ehhez szükség. Ha komolyabban érdeklődünk ezek után a repülő kütyük után, esetleg mostanában tervezzük egy vásárlását, akkor érdemes átfutni a cikket. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑