Merítés Spectacles

Megjelent: 2016. szeptember 26. | Szerző: Varga Tamás

0

Óriási színes e-ink panel és kamerás napszemüveg

Olvasd az eszközödön!

32 hüvelykes színes e-ink panel, kamerás Snapchat napszemüveg, irodai alkalmazások Androidra és ismertető a mobilhálózatok működéséről.

32 hüvelykes színes e-ink panel

A Good E-Reader oldalán jelent meg a hír hogy egy új, 32 hüvelykes színes e-tinta panelt fejlesztett ki az E-ink Holdings és a Toppan Printing. Az új megjelenítő fő előnye a hasonló, de LCD technológiát alkalmazó megoldásokkal szemben az alacsony energiafogyasztása. Így például nagyon jól használható katasztrófa helyzetek esetén, amikor a hálózati áramforrások nem elérhetőek. Az új panel használatát a gyártók éppen ezért olyan információs táblákban képzelik el, amik napenergia vagy szárazelemek segítségével is hosszú távon működhetnek. (link)

Hogyan működnek a mobilhálózatok

Tovább folytatja az Origó a mobilhálózatokról szóló ismeretterjesztő sorozatát. Az első részben a mobilhálózatok fejlődésének történetét ismerhettük meg, a mostani cikkben pedig a működésükről olvashatunk. Mire jó a SIM-kártya? Mik is azok az adóvevő állomások? Hogy zajlik a műholdas telefonálás? Ilyen és hasonló kérdésekre kaphatunk választ az írásból. De ha csak kíváncsiak vagyunk rá, hogy miért olyan nehéz szilveszterkor telefonálni, vagy hogy miért olyan nehéz térerőt találni néhány helyen, akkor is érdemes elolvasni a cikket. (link)

Kamerás napszemüveget mutatott be a Snapchat

Különleges kiegészítőt mutatott be a fiatalok között nagy népszerűségnek örvendő üzenet- és képküldő alkalmazás, a Snapchat gyártója. A The Verge számolt be a Spectacles névre hallgató napszemüvegről, amely kamerával van felszerelve és képes okostelefonokhoz való kapcsolódásra is. Segítségével 10 másodperces videók készíthetőek, amiket a felhasználók egyetlen gombnyomással megoszthatnak ismerőseikkel az üzenetküldő alkalmazáson keresztül. Ezzel együtt a Snapchat cég egy névváltozást is bejelentett, a továbbiakban Snap Inc. néven fognak működni. (link)

Irodai alkalmazások Androidra

Az Index újonnan indult Helpdeszka rovatában jelent meg egy összeállítás a legjobb irodai alkalmazásokról Android operációs rendszerre. A válogatásban egyaránt találhatunk ingyenes és fizetős szolgáltatásokat, és nem csak a kezelhetőségükről olvashatunk, hanem például arról is, hogy mennyire zavaró bennük a reklámelhelyezés. Ha nem vagyunk elégedettek a jelenleg használt szöveg- és táblázat kezelő applikációinkkal vagy új felhasználók vagyunk, akkor érdemes átfutni a cikket. (link)

Fejléckép forrása: Spectacles.com

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑