Merítés amazon_go

Megjelent: 2016. december 12. | Szerző: Varga Tamás

0

Pénztár nélküli bolt az Amazontól és csődbe ment a Pebble

Olvasd az eszközödön!

Pénztár nélküli bolt az Amazontól, csődbe ment a Pebble, tanácsok a biztonságos netezéshez, és cikk az internetes üzenetküldés történetéről.

Csődbe ment a Pebble

A Kreatív Online oldalán olvastuk a hírt hogy csődbe ment az első – használható – okosórát gyártó cég, a Pebble. A vállalat a Kickstarter közösségi finanszírozási oldalon folytatott több, rendkívül sikeres gyűjtési kampányt az órák elkészítésére. Ennek ellenére kerültek olyan pénzügyi helyzetbe, hogy kénytelenek voltak eladni a különböző szabadalmakat és technológiákat a Fitbit nevű hordozható okoseszközöket gyártó cégnek. A Pebble ezzel befejezte az okosóra gyártást, sőt a már megvásárolt készülékekre sem lesz terméktámogatás ezután. (link)

Nincs pénztár az Amazon jövőboltjában

Az Index számolt be róla hogy különleges, pénztár – és így sorban állás – nélküli bolttal kísérletezik az Amazon. Az üzletben a vásárlók a telefonjuk segítségével tudnak belépni, és innentől kezdve nyugodtan levehetik a polcokról a vásárolandó termékeket. A bolt szenzorai közben természetesen folyamatosan figyelik hogy mit rak a kosarába a vásárló, majd az áruk értékét távozáskor automatikusan leemelik a számlájáról. Az első boltot egyelőre csak tesztjelleggel nyitották, és csak az Amazon alkalmazottai használhatják, de ha sikeres lesz a próbaüzem, akkor minden bizonnyal számíthatunk még újabbak nyitására. (link)

Az SMS-től az emoji-ig

Az Origón jelent meg egy érdekes cikket, amely a mobiltelefonos és internetes üzenetküldés történetét mutatja be. Megtudhatjuk például hogy mikor küldték az első SMS-t és hogy mi volt a tartalma, de az írás külön kitér arra is, hogyan befolyásolta az üzenetek megszabott hossza az írásbeli kommunikációt. Az internetes csevegéssel is külön rész foglalkozik, kezdve az IRC-től, az MSN-en át egészen a mai gifekkel és emojikkal teletüzdelt Facebook Messenger beszélgetésekig. (link)

Tanácsok a biztonságos netezéshez

„NetIQ tippek” címmel jelent meg a Prím Hírek oldalán egy hasznos írás, amely a biztonságos internetezéshez ad néhány alapvető tanácsot. Csak egy-két példa ezek közül: Mindig tartsuk naprakészen a készülékünkön található szoftvereket (és ezeket csak megbízható forrásból szerezzük be), és lehetőség szerint kerüljük a nyílt wi-fi hálózatok használatát. A cikkben olvasható intézkedéseket igazából mindenkinek és mindig érdemes betartani, mivel a leggyakoribb számítógépes biztonsági problémák elkerülhetőek velük. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: , , ,
Vissza az oldal tetejére ↑