Merítés google

Megjelent: 2016. április 24. | Szerző: Varga Tamás

2

Pert nyert a Google Books és úttörő e-tinta kijelző a láthatáron

Olvasd az eszközödön!

USA – szabadon digitalizálhatja a könyveket a Google

Az SG.hu oldalán olvastuk, hogy véget ért az az Authors Guild nevű amerikai írószervezet által a Google Könyvek ügyében még 2004-ben indított per. A vita alapját az a kérdés adta, hogy vajon legális-e a Google tevékenysége, azaz szabadon digitalizálhatja-e az amerikai óriásvállalat az egyes szerzők műveit. A bíróság a Google számára kedvező ítéletet hozott, azaz a Google a jövőben tetszőleges számú könyvet digitalizálhat és tehet kutathatóvá az Amerikai Egyesült Államok területén, és ehhez nincs szüksége az írók engedélyére. (link)

Mini e-tinta kijelző kifejlesztésén dolgozik az E-ink

A The Digital Reader számolt be róla, hogy 2,9 hüvelykes, mini e-tinta kijelzőn dolgozik az E-Ink Holdings. Persze eddig is voltak hasonló méretű e-ink kijelzők, azonban a mostani fejlesztés különlegességét az adja, hogy nincs szüksége saját akkumulátorra, mivel NFC kapcsolat segítségével egy másik eszközről tudja szerezni a működéséhez szükséges technológiát. Ezzel az előrelépéssel megnyílhat az út a valóban vékony másodlagos kijelzős okostelefon tokok, sőt az e-ink hátlapi matricák létrehozásához is. (link)

A Samsung új, úttörő alkalmazással védi a felhasználók szemét

A Kütyü Magazin oldalán olvastunk egy elég hasznos alkalmazásról, amelyet a Samsung fejlesztett ki a kisebbek látásának védelmére (de akár felnőtteknek is hasznos lehet). A Safety Screen nevű applikáció jelez, ha a készülék túl közel kerül a szemhez. Ekkor a fejlett arcfelismerő szoftvernek köszönhetően egy barátságos animáció ugrik fel, és lezárja a képernyőt. A feloldáshoz a készüléket egyszerűen csak biztonságos, legalább a minimális javasolt távolságba kell helyezni a szemtől. A Samsung Safety Screen bármilyen Androidos eszközre letölthető a Google Play Áruházból. (link)

SamsungSafetyScreen
Kép forrása: samsung.com

Amazon Undergroundon bemutató

Az Indexen jelent meg egy bemutató az Amazon viszonylag új alkalmazásboltjáról, az Underground-ról, melynek különlegessége hogy minden applikáció ingyen letölthető róla és még az alkalmazáson belüli vásárlásokért sem kell fizetni. Ráadásul olyan appok találhatóak meg a bolt kínálatában, amik a másik két nagy alkalmazásáruházban, az Apple Store-ban és a Goolge Play-en mind-mind fizetősek. Minden valószínűség szerint az Amazon így kívánja felvenni a versenyt az Apple és Google óriáscégekkel. (link)

Fejléckép forrása: dannysullivan via Foter.com / CC BY

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑