Merítés Merítés - 2016/02. hét

Megjelent: 2016. január 24. | Szerző: Varga Tamás

0

Régi kütyük új élete, Illumina XL bemutató és okos alkoholszonda teszt

Olvasd az eszközödön!

Mihez kezdjünk megunt eszközeinkkel, Illumina XL e-könyv-olvasó bemutató, Floome okos alkoholszonda teszt, és már a bíróságokon is jön a kötelező e-ügyintézés.

Kütyük reinkarnációja

Az ITcafé oldalán olvastunk egy érdekes cikket, mely a már nem kívánatos elektronikus eszközeink további sorsával foglalkozik. Az írás tanácsokat ad a teljesen elromlott készülékek megfelelő, környezetbarát elhelyezéséhez is, de a cikk igazi fókusza a régi, de még működő eszközökön van.  Tippeket kapunk ezek eladásához, például hogy milyen információkat érdemes megadni róluk, de még ajándékozási és adományozási lehetőségekről is olvashatunk. Ez utóbbira – igazán régi kütyük esetében – még akár a különböző kiállítások, és közgyűjtemények is szóba jöhetnek. (link)

Nagyméretű e-könyv olvasót mutatott be az Icarus

Az iPon Híreken jelent meg egy bemutató írás az Icarus új e-könyv-olvasójáról, mely az Illumina XL nevet kapta. A készülék különlegessége a viszonylag nagynak számító 8 hüvelykes e-ink érintőkijelző, amely méret ugyan a táblagépeknél igen kedvelt, de az e-tinta eszközöknél meglehetősen szokatlan. A kijelző háttérvilágítást is kapott, felbontása 1024×768 px, ami elfogathatónak számít, viszont sajnos a már elavultnak számító Pearl technológiát használja. Ára jelenleg 200 euró körül mozog, hazánkban egyelőre hivatalosan nem kapható. (link)

Illumnia XL

Floome – az okos alkoholszonda iPhone-hoz

A Szifon.com oldalán  olvashatunk egy különleges iPhone kiegészítő tesztjéről. A Floome névre hallgató apró, de hasznos kis kütyü egy okos alkoholszonda, amely Apple készülékekkel összekötve működik. Az eszközzel nem csak a véralkohol szintünket tudjuk megmérni gyakorlatilag bárhol, de – ha megadunk néhány egészségügyi adatot – arról is kaphatunk információt, hogy nagyjából mennyi idő múlva fog kiürülni a mért véralkohol mennyiség a szervezetünkből. Ez a funkció egy átmulatott éjszaka után lehet igen hasznos, hiszen megtudhatjuk belőle mikor ülhetünk volán mögé. (link)

Kötelezővé válik az elektronikus bírósági ügyintézés

A Technokrata közölte a hírt, mely szerint idén nyártól már minden bírósági ügy esetében be kell vezetni az elektronikus ügyintézést is. Erre már 2013. január óta lehetőség volt egyes polgári peres eljárások esetében, azonban mostantól fogva minden ügyintézést lehetővé kell tenni online is. A lépés a hivatalok mellett az ügyvédektől is felkészülést fog igényelni, mivel szükségük lesz a megfelelő tanúsítványokkal és védelemmel ellátott elektronikus aláírás használatára. (link)

Fejléckép forrása: djwudi via Foter.com / CC BY-NC-SA

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑