Merítés Merítés - 2015/51. hét

Megjelent: 2015. december 20. | Szerző: Varga Tamás

0

Szemkímélő lett a Play Könyvek, okosotthon bemutató és e-könyv ajánló

Olvasd az eszközödön!

Kékfény szűrő funkciót kapott a Play Könyvek alkalmazás, e-könyv ajánló a Blikken, egy sikeres hazai startup finanszírozási kampány, és az okosotthon lehetőségeinek bemutatása karácsonyi hétindítónkban.

Kékfény szűrő már a Play Könyvek alkalmazásban is

Az iPon.hu-n olvastuk a hírt hogy új funkcióval bővült a legtöbb Androidos eszközön alapból megtalálható e-könyv olvasó alkalmazás, a Play Könyvek. A Night Light néven bemutatkozott lehetőség egy kék fény szűrő. Az ilyen programok hasznosságáról egy korábbi cikkünkben már mi is írtunk, bemutatva egy-két jobban sikerültet is közülük. A Night Live viszont most már alapfunkcióként is megtalálható a Play Könyvek alkalmazásban, nem szükséges külön telepíteni. Ráadásul ez a szűrő a környezet fényviszonyainak megfelelően automatikusan működik, azaz az este közeledtével egyre erősebben szűri a készülék által kibocsátott, szemet fárasztó kék fényt. (link)

Top 10 e-könyv karácsonyra

A Blikk.hu-n jelent meg egy karácsonyi e-könyv ajánló, amely a legnépszerűbb és legújabb e-könyvek közül mutat be 10-et. A listában olyan művek szerepelnek mint A szürke ötven árnyalata Christian szerint, a nagy sikerű eredeti regény új verziója a férfi főszereplő szemszögéből, vagy  A lány a vonaton című bestseller krimi. Hazai szerzők tollából pedig Fábián Janka A királynő,valamint Nyáry Krisztián Merész magyarok – 30 emberi történet című művei is bekerültek az ajánlóba. Az e-könyvek egyik legnagyobb előnye, hogy interneten keresztül szinte azonnal beszerezhetőek és nem kell sorban állni értük, így akár Karácsony napján is be tudjuk őket szerezni, ha esetleg hirtelen van szükségünk ajándékra. (link)

A jövő otthona

Az Origón olvastunk egy érdekes cikket, amely az okosotthon lehetőségeivel foglalkozik. Az írás első felében egy eléggé futurisztikus hangvételű bemutatót olvashatunk arról, hogy milyen technológiák kerülhetnek integrálásra a jövő otthonában, míg a második részben ezeknek a jelenleg is elérhető gyakorlati lehetőségeit vizsgálják. A különböző smart funkciók nem csak a kényelmesebb, hanem az energiagazdaságosabb otthon megvalósításában is segíthetik a lakástulajdonosokat viszont a cikk szerint a megvalósítás legnagyobb akadálya a még csak kezdeti fejlesztési fázisban lévő 5G hálózatok szinte teljes hiánya, ugyanis az okosotthon hatalmas sávszélességet igényel a megfelelő működéséhez. (link)

Sikeres a magyar csodabillentyűzet

A fenti címmel jelent meg egy hír az Indexen, amely egy hazai csapat sikeres közösségi finanszírozási kampányáról számol be. A gyűjtés célja az Ultimate Hacking Keyboard nevű különleges billentyűzet megvalósítása volt, ami több egyedi tulajdonsággal is rendelkezik. Egyfelől két részre szedhető, így a különböző gombok pontosan a kezeink alatt fognak elhelyezkedni, másrészt maga a billentyűzet is teljes egészében személyre szabható, mi adhatjuk meg hogy milyen stílusú és technológiájú legyen, valamint hogy pontosan milyen funkciók legyenek elérhetőek rajta keresztül. A kampányban kétszázezer dollár összegyűjtése volt a cél, a végösszeg ennél jóval több lett: 248 ezer USD. (link)

Ezt olvastad már?

Címkék: ,
Vissza az oldal tetejére ↑